Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Hisṭric del concurs | Contacte i Faq | Publica
FAQ
Què és "Ficcions, l'aventura de crear històries"?
Ficcions és un concurs literari en català que proposa crear una història de ficció dividida en tres capítols. Pren com a punt de partida un primer inici que cal escollir d’entre vàries propostes. A les edicions anteriors s’han utilitzat textos de Patrick Rothfuss, Care Santos, Blanca Busquets, Pep Coll, Jane Austen, Brian Selznick, Albert Villaró, Maite Carranza, Imma Monsó, Sergi Pàmies, Miquel Martí i Pol, Albert Balasch, Montse Banegas, Quim Monzó, Joan Sales, Màrius Serra, Pau Vidal i Anna Carreras, entre d’altres.

El concurs s'ha consolidat com a l'espai de creació literària dels alumnes de secundària i batxillerat dels territoris de parla catalana des de l'any 2007.


Qui pot participar en el concurs?
Hi poden participar joves de tots els territoris de parla catalana, des de 3r i 4t de l’ESO fins a Batxillerat i Cicles Formatius. Hi ha dues modalitats de participació: en grups de fins a tres membres o individualment.


Quan es fa el concurs?

Calendari de la XII edició del concurs Ficcions es desenvolupa a la xarxa a través del web www.ficcions.cat, on cal registrar-se per poder participar. Pots registrar-te a partir del dia 1 d'octubre de 2019 i fins al dia 3 de febrer de 2020, que és també l'últim dia habilitat per pujar el primer capítol del teu relat.

Penja cada un dels 3 capítols seguint el calendari:
* Capítol I: del 8 de gener al 3 de febrer
* Capítol II: del 4 de febrer al 28 de febrer
* Capítol III: del 29 de febrer al 24 de març

Un cop finalitzat el termini creatiu i de pujada dels vostres treballs, el jurat de Ficcions iniciarà l'avaluació de tots els relats per tal de triar els finalistes del concurs, que publicarem al web de Ficcions i a les nostres xarxes socials durant la segona quinzena d'abril de 2020.

Durant el mes de maig se celebraran els cinc actes de lliurament de premis a Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona.

Com funciona Ficcions?

FICCIONS es desenvolupa a la xarxa a través del web www.ficcions.cat, on cal registrar-se per poder participar. La web té espais interactius on es poden compartir dubtes i propostes, promocions, entrevistes, i altres informacions d’interès.

Com publicar els capítols?
Fes clic aquí per veure les passes a seguir per poder publicar el teu capítol.


Com puc mirar els capítols que he publicat a la web de Ficcions?
Si voleu mirar els vostres capítols a través de la web www.ficcions.cat només heu d'entrar a llistat de participants i posar el nom del vostre grup. Allà us apareixeran tots els capítols que hàgiu penjat.

El "títol" que posem en el registre ha de ser el definitiu?
En el moment de registrar-vos us demanem que poseu títol a la vostra narració, aquest pot ser el definitiu o un títol orientatiu per vosaltres, ja que podreu canviar el nom del títol fins l'últim dia del concurs el 24 de març, quan finalitza el període per pujar el tercer i darrer capítol.

Quants caràcters ha de tenir cada capítol? I com els compto?
Cada capítol ha de tenir un mínim de 3.000 caràcters sense comptar els espais i un màxim de 9.000 caràcters sense comptar els espais. El tercer i últim capítol pot tenir una extensió màxima de 12.000 caràcters, també sense comptar els espais. En el recompte total de caràcters no es té present els que nosaltres us proporcionem a l'inici, per tant aquests no s'han de comptar.

Per comptar els caràcters si feu l'escrit utilitzant Microsoft Word heu de seleccionar el text i anar a la pestanya superior on diu "revisar" i fer click a "contar palabras" un cop allà us sortirà un requadre amb el còmput total de caràcters amb i sense espais que té el text i número de paraules, vosaltres heu de tenir present el que correspon a "caràcters sense espais". Podeu veure les passes a la foto:
Quins són els premis 2020*?

* Millor història: iPhone o Play Station (a triar durant el moment de la inscripció) per a cada membre del grup.**
* Segona Millor història: Smartphone per a cada membre del grup.**
* Premis Territorials: Entre els finalistes es premiaran les millors històries dels territoris (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) amb un smartphone o uns auriculars sense fils per a cada membre del grup.
* Premi Territorial especial ciutat de Barcelona: el millor relat de la ciutat de Barcelona rebrà un iPad per a cada membre del grup. Premi patrocinat per l'Ajuntament de Barcelona.
* Premi professor/a més motivador/a de cada territori (Catalunya, Illes Balears i País Valencià): estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

*Els models dels premis els determinen els patrocinadors i des de l'organització no us podem informar amb antelació de quin model serà.
** Premis entre tots els participants de Ficcions 2020.ENS INTERESSA LA TEVA OPINIÓ

De cara a millorar el concurs Ficcions, l'aventura de crear històries volem que ens feu arribar els vostres suggeriments a través de ficcions@amic.media :)

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 


No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS2085
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
El secret del Bosc Vell
DINO BUZZATI  358 grups
Uns quants dies de novembre
JORDI SIERRA I FABRA  169 grups
La Faula
GUILLEM DE TORROELLA  105 grups
L’assassí que estimava els llibres
MARTÍ DOMÍNGUEZ  460 grups
Sobre la terra impura
MELCIOR COMES  155 grups
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Hisṭric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]