Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATS
 
 
Alejandro_Ramos
Escolapies Figueres. Figueres
Inici: Història de Leandre i Hero
Leandre i hero
Inici:  Història de Leandre i Hero

En la nostra mar Mediterrània, en la província de Grècia, en les illes que vulgarment s’anomenen l’Arxipèlag, hi ha dues ciutats, Sestos i Abidos, distants l’una de l’altra per espai de mitja llegua, i aquest espai, ocupat per la mar, impedeix que les dues illes en siguen una. En la ciutat de Sestos vivia Hero, noble donzella de gran enteniment, gràcia i bellesa, la fama de la qual relluïa per tots aquells regnes, i en la ciutat d’Abidos vivia Leandre, de gran perfecció, seny i gentilesa. Sols eren diferents perquè, les gràcies singulars que posseïen, les de Leandre eren d’home, i les d’Hero de donzella.

 

 

Com es veieren Leandre i Hero

 

Havia acudit Leandre a una gran festa solemne que celebraven a l’illa de Sestos, i sobre totes les altres donzelles destacava la clara i elegant figura d’Hero, a la qual Leandre amb actitud de tímida tristesa va dirigir la vista, que així ho va decidir la cruel fortuna. Els ulls de la graciosa donzella es creuaren amb la mirada de Leandre, i a l’un i a l’altra els semblà que tenien les entranyes travessades amb fletxes enverinades d’amor, i que els ulls s’enviaven entre si secrets missatges des del més amagat del pensament ferit. I fou tan gran el mal d’aquesta primera vista, que a l’un i a l’altra va fer sentir un profund desig.

Capítol 1 Leandre i hero
Alejandro Ramos ArranzHistòria de Leandre i Hero

CAPÍTOL 1

Leandre i Hero es van trobar per primera vegada a una festa molt important de Sestos que era el poble on vivia Hero una gran donzella. Al veure’s un a l’altre es van enamorar a primera vista, i al acabar la festa Leandre va haver de  marxar a casa seva molt trist perquè ell sabia que segurament mai més tornaria a veure a una dona tan perfecta en la seva vida. 

Hero es va posar molt trista i li va suplicar al seu pare que li deixés tornar a veure a aquell home tan guapo i gentil.

El seu Pare, Plató li va dir que aquell home no estava fet per ella i que per tant no veia la raó per deixar-la que viatgés  a Abidos a més era molt perillós. Hero es va enfadar i una nit fosca i amb boira va agafar un carro amb dos cavalls i va emprendre un viatge tota sola fins a Abidos.

Quan varen sortir els primers raigs de sol Leandre va emprendre un viatge cap a Sestos  en busca del seu amor Hero. La donzella Hero ja portava un dia i mig de travessia.

Uns saquejadors van veure que un carro desprotegit amb només una dona que el portava 

era un blanc fàcil, i així va ésser com Hero es va quedar sola caminant sense rumb.Leandre continuava el seu camí cap a Sestos i quan per fi va arribar, va anar corrents i desesperat cap a casa de la donzella.

Quan va arribar va tocar la porta tres cops, i ningú va contestar però ell va insistir i va tocar la porta tres cops més fins que Plató plorant  va obrir la porta. Plató li digué el que havia passat i en un suspir Leandre ja havia anar en busca del seu amor perdut.

Hero tenia gana i sed i ja començava a veure miratges en els que se li apareixia i

Leandre que li digué: aguanta, tu pots, ja vaig a buscar-te.

Passat migdia Leandre va veure a una dona caminant sola i va anar corrent cridant: Hero! Hero! Ets tu?

Hero es va girar i amb l’últim esforç que va fer per anar corrents a per Leandre es va desmaiar.

Hero va despertar a casa seva i A la primera persona que va veure va ser a Leandre que li donguè dos petons i una abraçada , després es dirigí al seu pare i li digué que mai més tornaria a anar-se’n de casa sola , aleshores el seu pare li respongué que no passava res , que tot el que havia fet era per amor i que ell mateix organitzaria el casament si feia falta .

Passats 5 dies Leandre envià una carta a tota la seva família explicant que es casaria  en tres dies i que estaven tots convidats al banquet.

Leandre i la seva família estaven preparats pel casament i Hero i la seva família també .

Una vegada la cerimònia ja havia començat  el papa Jaume lll els va unir en matrimoni 

Sagrat i Leandre va agafar a Hero i se’n va anar corrents al camp per ensenyar-li una sorpresa a Hero. Ell li digué : no obris els ulls fins que jo t’ho digui I Hero li respongué : D'acord però vigila no caiguis !

Quan van arribar al lloc que volia Leandre li va dir : Hero ja pots mirar.

A Hero li queia una llàgrima de l’emoció al veure que Leandre havia construït una casa per ells dos i els seus propers fills. 

Passats nou mesos va néixer el seu primer fill que es deia Cleos.

 

 

Capítol 2 Leandre i Hero 2
Leandre​ i hero capítol 2


Passats nou mesos va néixer Cleo el fill de Leandre i Hero.

Cinc anys després  Cleo ja era un trapella i el seu somni era tenir un germanet amb el que pugui  jugar, lluitar en contes d’estar sol a casa avorrit.

Els seus pares van decidir complir-li el somni a Cleo i així va ésser com Cletus va néixer. Cleo estava super emocionat amb el nou membre de la família i ja tenia ganas de que Cletus es fes una mica més gran per poder jugar amb ell.

Van passar sis anys és a dir que Cleo ja tenia onze anys y Cletus ja tenia 6 anys.

Hero els hi explicava històries sobre cavallers que lluitaven contra dracs grans i que els hi sortia  foc per la boca, un foc vermell i que podia fondre fins hi tot el ferro amb un mínim esforç. Cleo i Cletus somiaven que  lluitaven junts contra dracs de tots els tamanys, i un dia es van inventar un joc que tracta d’amagar una figura de fusta  d’un drac petit enmig del poble i si el que buscava la figura la trobava en menys temps que l’altre guanyava.

Sempre guanyava Cleo perquè era el germà gran i es sabia molts llocs on amagar la figura: sota un pont , sota m algun carro d’algun mercader que passes per allà, en canvi Cletus era encara una mica petit i no es coneixía  tot el poble sencer.

Un dia a Cletus li tocava amagar i se li va acudir anar al bosc vora el riu i darrere un arbre va amagar la figura. Cleo li va dir que si havia amagat la figura prop del riu seria trampa i guanyaria ell. Cleo li va preguntar: Has amagat la figura vora el riu?

I Cletus li va dir que no. Passats uns dies Cleo va seguir a Cletus fins on va amagar la figura. Al descobrir que li havia enganyat Cleo en un atac d’ira va empènyer al seu germà amb la mala sort que va caure al riu. Cletus s’estava ofegant  i lo primer que se li va ocórrer a Cleo va ser llançar-se a salvar-lo. El va portar a la Riba del riu i li va salvar la vida. Els dos es van prometre una cosa: Mai més tornaríen a fer trampes en un joc. Hero estava sola a casa perquè Leandre estava solucionant alguns imprevistos, Hero va decidir que  els seu fill gran Cleo anés a estudiar a una petita escola del poble. Cleo i Cletus ja quasi bé no tenien temps per jugar mai junts

 I el fill gran li demanà si podia deixar l’escola però la seva mare insistia en que volia que el seu fill fos una persona important un banquer o un ofici digne de la seva intel·ligència un cop passats sis anys Cletus va començar a estudiar el mateix que el seu germà en la mateixa escola però aquell any era trist per ell perquè Cleo se’ n anava del poble per estudiar més. Ells dos es van abraçar molt fort i es van despedir.

Pels matins Cletus anava a l’escola i per la tarda ajudava al seu pare, Leandre, a les comptes de la petita empresa de mercaderies que tenia. Cletus era un noi molt obedient i feia tot el que li manaven els seus pares. Ell ja tenía dotze anys i un dia que va anar a comprar al poble unes verdures pel sopar va veure un gos, un gos del que es va enamorar , era de color marró clar i va estar tot el dia suplica t als seus pares que li compressin ja que tenien un camp gegant on podria jugar amb ell tots els dies i que ell mateix el cuidaria  i se'n faria càrrec. Aquella mateixa tarda els seus pares van comprar el gos per fer-li una sorpresa.

Leandre i Hero van cridar Cletus baixa un moment, i Cletus va baixar trist perquè no li havien comprat el gos que ell tan desitjava. 

Quan va veure que darrere dels seus pares es movia un gos va anar corrents a abraçar-lo . Li va posar de nom floqui que volia dir esperança en una llengua molt antiga.


Alejandro Ramos Arranz


 

Capítol 3 Leandre i hero 3
Leandre i hero 3 

Cletus estava molt content amb el seu gos anomenat floqui , li va ensenyar  uns quants trucs com per exemple a que li dones la pota o que es senyes quan en Cletus li deia. Un dia en floqui i ell van anar al poble a per verdures per la nit i unes bones patates.

En floqui quan té gana va al bosc a menjar-se uns quants conills  o algun ocell despistat per allà. A vegades fins hi tot em porta algun pal perquè li tiri. Sento que és el meu millor amic va dir en Cletus . Al dia següent Cleo va fer una visita sorpresa a la seva família  i quan Cletus va arribar de l’escola es va trobar que el seu germà Cleo estava assentat a al costat de la porta esperant a que Cletus arribes. Quan Cletus va veure al seu germà va anar corrents a donar-li una bufetada i tot seguit li va dir: t’ho mereixes per no haver vingut abans i en Cleo li va respondre: Ho sento esque no em deixen sortir de la academia fins que el curs s’acabi.

En Cletus va presentar-li al seu gos floqui i Cleo li va preguntar : com esque els nostres pares et deixen tenir aquesta bèstia a casa.

Cletus responguè: no ho sé però ja és part de la família.

Que et sembla si ens amaguem a la cuina i esperem a que arribin els pares?

Cleo: vale….passats 5 minuts es va escoltar Cletus ja estic a casa he vingut de comprar gallines per sopar.

Hero va sentir un soroll a la i va anar a mirar si era algun esquirol que s’havia colat.

I quan va veure que era en Cleo que havia vingut des-de l’acadèmia  a veure'ls.

Leandre va venir ràpid perquè havia escoltat cridar a la mare de l’emoció i quan el va veure es van abraçar tan fort que casi el mata. Va ser en aquell moment quan el pare li va preguntar com es que t’han deixat sortir d’aquella acadèmia si només deixen sortir als alumnes si hi ha alguna festa important?

Cleo els hi va explicar que ja havia estudiat prou per ser banquer i que es vindria al poble a treballar junt als jueus.

Leandre es va alegrar tant que va organitzar un sopar on estava invitat  quasi bé tot el poble per donar-lis la meravellosa notícia . Cletus va agafar un tros d’un tronc i va escriure en ell un poema que li havien ensenyat a  les classes.

Quan el sopar ja estava apunt de d’acabar Cletus es va aixecar de la taula i va començar a recitar el poema que li havien ensenyat a classe al seu germà.

El seu germà es va aixecar i va fer un brindis per la seva retornada al poble i pel seu germà. A la setmana següent malgrat a una e fermentat desconeguda Hero va morir al llit. Leandre estava de viatge per uns negocis i Cleo i Cletus entre llàgrimes la van enterrar el cementiri dels nobles més importants. Quan va arribar Leandre a casa va preguntar on estava Hero i Cleo li va respondre: pare ho sento mare a mort va dos dies i l'hem enterrat al cementiri dels nobles més importants.

Leandre es va anar al bosc a desfogar se mentre caçava animals amb l’arc.

Quan va arribar a casa van sopar tots junts i van recordar tots els bons moments que havien passat amb Hero. Leandre també els hi va explicar a Cleo i Cletus com es van conèixer ell i la seva mare. Va ser un dia trist per la família però tot i així tots varen sortir endevant.  
 


4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS0000
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
El secret del Bosc Vell
DINO BUZZATI  0 grups
Uns quants dies de novembre
JORDI SIERRA I FABRA  0 grups
La Faula
GUILLEM DE TORROELLA  0 grups
L’assassí que estimava els llibres
MARTÍ DOMÍNGUEZ  0 grups
Sobre la terra impura
MELCIOR COMES  0 grups
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]