Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATS
 
 
AlbertVictor
IES Carles Vallbona. Granollers
Inici: Bitllet d’anada i tornada
Bitllet d'anada i tornada
Inici:  Bitllet d’anada i tornada

Casset 5. Cara B. Sessió individual.

Terapeuta: Robert M. Subjecte: Marta P.

                T: Recordes quin va ser el tracte, Marta?

                ...

                T: Marta, sis plau, mira’m... Ja sé que aquesta situació no et resulta gens agradable, per a mi tampoc no ho és. Contesta’m. Et recordes del tracte?

                S: Sí.

                T: Me’l vols repetir, per favor?

                S: Doncs, que si arribava a pesar menys de 40 quilos hauria d’ingressar.

                T: I saps quant peses aquesta setmana?

Capítol 1 Bitllet d’anada i tornada
Bitllet d’anada i tornada Gemma Lienas

Terapeuta: Robert M. Subjecte: Marta P.

                T: Recordes quin va ser el tracte, Marta?

                ...                T: Marta, sis plau, mira’m... Ja sé que aquesta situació no et resulta gens agradable, per a mi tampoc no ho és. Contesta’m. Et recordes del tracte?

                S: Sí.                        T: Me’l vols repetir, per favor?

                S: Doncs, que si arribava a pesar menys de 40 quilos hauria d’ingressar.                T: I saps quant peses aquesta setmana?S: Sí… 38 quilos aproximadament. De debò que ho intento però se’m fa impossible. No vull ingressar, si us plau!

T: T’haurem d’ingressar, el teu pes està per sota del nivell mínim de massa corporal, que pot tenir una noia a la teva edat.El terapeuta ha anat a parlar amb el seu pare per comunicar-li que hauria de ser ingressada, per no obtenir pitjors resultats.La Marta tenia una por terrorífica. Van operar a la seva germana gran. La Maria. Va patir una anorexia nerviosa molt més forta que la Marta. La causa per la qual la Maria va deixar de menjar, anar a l'institut i no sortir de casa... Va ser per la mort de la seva mare. Va morir per sobrepès, amb només 47 anys. La Maria tenia por que li passés igual que la seva mare, i a causa de la seva mort va començar a canviar les seves rutines.Fa temps la Maria va explicar-li que feien. Injectaven un tub a la mà on et transmitien un líquid que aporta els nutrients suficients per subsistir i no morir. I a l’hora havia d’assistir a un psicòleg, per així millorar tant físicament com mentalment.Va ser ingressada a l’hospital de Vall d’Hebron el dia 14 de febrer de 2019. 

Gràcies a l’ajuda del seu pare, però sobretot de la seva germana, que va ser un gran recolzament fonamental. Finalment va anar decidida i amb ganes de canviar. Per no patir ella mateixa ni fer patir als del seu voltant. Va sortir de la intervenció molt positivament, en menys de 3 setmanes va sortir de l’hospital. Després d’haver recuperat més del 10% de tot el pes que va perdre. Van receptar-li una dieta per recuperar més massa corporal. Que es basava en una dieta equilibrada on els principals aliments són els hidrats de carboni i les proteïnes. Després de sortir de l’hospital va assistir a un psicòleg molt bo, la seva especialitat era el tracte amb adolescents amb diferents trastorns: alimentaris, psicològics o qualsevol tipus de fòbies…En un mes, el psicòleg va donar el seu vist i plau. Va veure una gran millora en la Marta. El psicòleg es va quedar sorprès, quan va arriba la Marta per primer cop a la consulta. Ja no era una noia amb inseguretats, amb pànic de relacionar-se amb els demés, o por a que els seus estereotips semblessin malament a la resta de persones. 

La seva actitud va canviar radicalment. Era sorprenent com l’ajuda dels familiars va afectar la Marta positivament fent del seu trastorn un problema molt menys difícil de superar. 

La Maria un vegada ja recuperada totalment de l’anorexia que havia patit, s’havia de tornar a afrontar amb la realitat… havia de tornar a la seva vida quotidiana: anar a l’escola, a l’acadèmia d’anglès… 

4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]