Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATS
 
 
21_danii_07
IES Marina. La Llagosta
Inici: Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
Kafka i la nina que se'n va anar de viatge
Inici:  Kafka i la nina que se’n va anar de viatge

Les passejades pel parc Steglitz eren balsàmiques.

I els matins, tan dolços...

Parelles prematures, parelles ancorades en el temps, parelles que encara no sabien que eren parelles, avis i àvies amb les mans plenes d’històries i les arrugues plenes de passat buscant els triangles de sol, soldats guarnits amb la indumentària de gala, criades d’uniforme impol·lut, institutrius amb nens i nenes pulcrament vestits, matrimonis amb els somnis acabats de gastar, solters i solteres de mirades desvergonyides, guàrdies, jardiners, venedors...

El parc Steglitz vessava de vida amb l’arribada de l’estiu.

Un regal.

I Franz Kafka l’absorbia, com una esponja: viatjava amb els ulls, atrapava energies amb l’ànima, empaitava somriures entre els arbres. Ell també era un més entre tants, solitari, amb els passos perduts sota el mantell del matí. La seva ment volava lliure d’esquena al temps, que allà es bressolava amb la llangor de la calma i es gronxava alegre al cor dels passejants.

Aquell silenci...

Trencat tan sols pels jocs dels nens, les veus maternes de crida, reclam i advertència, les paraules xiuxiuejades a cau d’orella i poca cosa més.

Aquell silenci...

El plor de la nena, fort, convuls, sobtat, va fer que Franz Kafka s’aturés.

Capítol 1 BITLLET D'ANADA I TORNADA
BITLLET D’ANADA I TORNADA 

M: Ara mateix crec que peso 38 Kg.T: Marta, no podem seguir així, demà seràs ingressada.M:No, si us plau, guanyaré quilos en una setmana, t’ho prometo.T: És impossible, en una setmana no pots guanyar 2 quilos amb la teva malaltia, l’anorèxia.M. Ja veuràs que sí, faré tot el que pugui.T: Tens una setmana, sinó seràs ingressada.M: Gràcies!!

La Marta havia de guanyar pes com fos en una setmana. La Marta va estar durant un dia sencer pensant com guanyar pes, menjant llaminadures, brioixeria industrial, bevent begudes amb gas i sucre, no fent exercici… Fent tot això, guanyava molt poc pes, qui sap qui guanyava 2,5g per cada dia que menjava tot el que havia pensat, fins que un dia va tenir la millor idea que podia tenir: menjar durant tot el dia embotit. Li quedaven 2 dies per arribar als 40 Kg i va portar a terme el seu pla. va arribar als 43 Kg sense saber com: només menjant embotit.T: No sé com, però ho has fet, has guanyat 5 kg en una setmana, no seràs ingressada.M:Moltes gràcies, doctor!!

T:Però, com ho has fet?

M:Doncs, amb molta esperança, amb dedicació i sobretot amb un somriure a la boca. Sempre hauríem de creure en nosaltres mateixos i creient hi aconseguim el que volguem.Amb els anys, la Marta va estar oferint xerrades a tot el món sobre la malaltia de l’anorèxia. Aconseguir el que ella va aconseguir era un objectiu per moltes persones del món i explicant la seva història, va inspirar a moltes persones a tenir el seu objectiu i sobretot, a creure en ells mateixos.A l’any següent la Marta va tornar a veure al doctor a la consulta.M:Hola, doctor, quines ganes tenia de veure’l !!

T: Què tal estàs, Marta, com va la teva malaltia?

M:Molt bé! He sapigut controlar-la millor i ja no pateixo tant com abans.T:M’alegro molt, però tampoc baixis les guàrdies, estigues al cas.M:Ja ho sé, doctor, tots aquests anys he vigilat molt.La Marta, a la setmana, tenia una altra xerrada a Nova York. Va arribar a Nova York i de sobte va començar a trobar-se molt malament i amb moltes ganes de vomitar. Va anar al lavabo i pensava que seria una mica de dolor de panxa. Quan estava donant la xerrada, va començar a suar i a trobar-se fatal, no sabia què podia ser però no volia deixar la xerrada a sense acabar. Només acabar, va caure al terra. Van trucar a l’ambulància i se la van emportar cap a l’hospital. Aleshores, quan  es va despertar va trucar al doctor.M: Doctor, estic molt malament, estic a l’hospital ingressada, què em pasa?

T:Marta, has recagut a l’anorèxia, has de venir cap Espanya amb el teu doctor de confiança.La Marta va tornar a Espanya amb el seu doctor de confiança. La Marta tenia la cara molt trista, sense carn al cos, només tenia ossos. El doctor va entrar a l’habitació.T:Marta’

M: Doctor, què em passa?

T:Marta, ho sento molt, has entrat a la fase mortal de la teva malaltia.M: Com? No pot ser, si jo estava molt bé.T:Marta, el teu intestí ha tingut un altre problema i s’ha a infectat produïn-te una altra vegada una malaltia, pitjor. Les persones que heu patit anorèxia en algun moment teniu seqüeles posteriors.T: Marta, encara es pot fer algun tractament, però és molt perillós.M:Tan me fa, he de fer aquest tractament.T: Has de saber que et podria deixar amb moltes seqüeles i si surt malament, podries morir.M: Tan me fa, he de fer tot el que pugui per sobreviure.T: Com tu vulguis, dintre de dues setmanes, començarem el tractament definitiu.La Marta, durant les dues setmanes fins començar el tractament, estava molt nerviosa, molt inquieta, molt insegura i molt trista, però ella confiava en el doctor i sabia que el doctor faria tot el que pugués perquè la Marta pogués continuar amb la seva vida. 

4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS0000
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]