Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATS
 
 
adrishoot
Escola Sant Andreu - Manyanet (Col·legi Jesús, Mar. Barcelona
Inici: Bitllet d’anada i tornada
Nova vida dins l\'hospital
Inici:  Bitllet d’anada i tornada

Casset 5. Cara B. Sessió individual.

Terapeuta: Robert M. Subjecte: Marta P.

                T: Recordes quin va ser el tracte, Marta?

                ...

                T: Marta, sis plau, mira’m... Ja sé que aquesta situació no et resulta gens agradable, per a mi tampoc no ho és. Contesta’m. Et recordes del tracte?

                S: Sí.

                T: Me’l vols repetir, per favor?

                S: Doncs, que si arribava a pesar menys de 40 quilos hauria d’ingressar.

                T: I saps quant peses aquesta setmana?

Capítol 1 Vull marxar d'aquest lloc
Bitllet d’anada i de tornada

-1r capítol: Vull marxar d’aquest llocT: Recordes quin va ser el tracte, Marta?

T: Marta, sis plau, mira’m... Ja sé que aquesta situació no et resulta gens agradable, per a mi tampoc no ho és. Contesta’m. Et recordes del tracte?

S: Sí.

T: Me’l vols repetir, per favor?

S: Doncs, que si arribava a pesar menys de 40 quilos hauria d’ingressar.

T: I saps quant peses aquesta setmana? 

En aquell moment la Marta es va preocupar, ja que no esperava que en aquella consulta parlessin del tema. Amb molta por va dir que no, el psicòleg, decebut, va respondre "30 kg". La Marta pesava 30 quilograms. 

Això comportava una situació molt pitjor que ser ingressada, volia dir que hauria d'anar a un centre especial per a gent amb problemes tan seriosos com el que tenia la Marta. No sabia que arribaria a aquest punt tan crític, ella pensava que dins del que podia passar, el més greu seria, com a molt, ser ingressada. Ella no ho pensava, però aquesta frase li canviaria la vida.El terapeuta va decidir que la Marta hauria d’anar al centre, el més ràpid possible, per tant, hauria d’anar-hi al cap de setmana que ve, que era quan el centre tenia un lloc per poder-la acollir. Aquella nit tant la Marta com el Terapeuta no van poder dormir. Dins de la casa del terapeuta i la Marta es podien sentir plors i crits. El terapeuta es va aixecar del llit, va baixar les escales i es va dirigir cap a l’habitació de la Marta, quan va entrar la va veure sobre el llit arraulida, es va asseure al seu costat i la va intentar consolar amb unes paraules, xiuxiuejant, “Marta, tranquila… se que la notícia ha estat un cop molt gran per a tu, però jo sé que ho superaràs, et costarà, però ho faràs. Jo crec amb tu”. Aquestes paraules van fer que la Marta es tranquil·litzés, però no tant com per poder adormir-se.L’endemà el terapeuta es va aixecar a les 7:00 del matÍ, perque tenia una altre visita, en canvi la Marta es va aixecar cap al migdia perque estava massa cansada de no haver dormit per la nit fins haver-se quedat rendida de son.

Quan es va aixecar es trobava molt malament, ja que els records havien consumit la seva memòria i això la va debilitar molt.La Marta va tenir una vida molt desastrosa, la seva mare va morir quan encara era petita, i el seu pare no cuidava d’ella perquè era un drogadicte i li van treure la custodia a causa d’això, tenia dos germans que eren siamesos i tenien una malaltia crònica que els va causar la mort, també va tenir un gat que va perdre els ulls a una baralla amb un rottweiler i per últim el que més la va marcar va ser el suïcidi de la seva àvia.Després d’això la Marta va quedar anorèxica i gairebé mor de gana, però per sort el terapeuta va accedir a quedarse-la i proposar-li una teràpia.Ara només hauria de tirar endavant i deixar enrere el seu passat, i omplir-se de nous i millors records.Al dissabte no va fer gaires coses i se la podia veure molt pensativa, un cop va ser diumenge, la Marta i el terapeuta van agafar un taxi que els va portar a l’estació de tren, on es van esperar asseguts al banc de la e l’estació trenta minuts minuts fins que va arribar el tren. A l’hora d’entrar al tren el revisor els va parar perquè els ensenyés els bitllets que tenien.Tot va anar bé. Quan van entrar es van asseure als primers seients que van veure i al cap de deu minuts el tren va arrencar cap a Girona. El terapeuta va dir que haurien de baixar en disset parades, com cada parada era de vint minuts, el terapeuta es van adormir, ja que estava molt cansat, en canvi la Marta seguia igual de nerviosa com el dia que li van donar la notícia. No parava de pensar en les proves que li farien en aquell lloc, que si li faria mal, que si no, que si no les superaría, que si ho faria, no sabia què és el que li farien en aquell lloc, però sí que ho passaría malament. No va poder aguantar les llàgrimes.El terapeuta es va despertar de cop pensant que li havia passat alguna cosa a ella. Ell entenia que la Marta estigués tan trista, havia tingut més casos així, potser no tan greus com aquell però aquell reformatori es va construïr per casos tan extrems com el de la Marta.De sobte va sonar una veu dins el tren que deia: “Següent parada, Reformatori de Girona” en aquell moment la Marta es va posar tan nerviosa, que no volia sortir del tren, tenia tanta por que el seu cos impedia que es pogués moure, es va agafar ben fort al seient on estava asseguda llavors, el terapeuta li va dir que com abans entrés al reformatori, abans sortiria i ho superaria tot.Quan van entrar dins d’aquell edifici, van anar directament a la recepció. Hi havia una noia asseguda que els va demanar que omplíssin el full de dades de la Marta, quan varen omplir-ho tot, van entregar el full a la recepcionista, i van esperar mitja hora perque la Marta s'instal·lés a la seva nova habitació.En aquell moment va començar la nova vida de la Marta.
 


4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]