Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATS
 
 
3aficcions4
Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell (Manyanet). Begues
Inici: El Navegant
marea alta
Inici:  El Navegant

Nuvolet, m’anomenaran un dia, més de vint anys després que hagi començat aquesta història. Serà lluny d’allà on comença, serà entre gent ferrenya, potser bàrbara, gent fosca i primmirada. Més tard, quan hauré deixat aquesta gent, ningú, mai més, no em dirà així, però sovint pensaré que Nuvolet representa allò que sóc molt més que el meu nom legal. Per això aquest sobrenom m’acompanyarà al llarg d’aquest relat, que comença en una vila plantada prop de la Mediterrània i dels Pirineus, una vila ataronjada i blanca; ataronjada per les muralles que l’estrenyen, blanca per l’aire esqueixat que tot sovint hi deixa caure la tramuntana. Li diuen Perpinyà. Només, però, hi passaré els meus primers anys, la deixaré poc després d’haver perdut, per fi, la meva virginitat, i per això tan sols apareixerà en el primer dels tres quaderns que intentaré emplenar amb les meves penoses aventures.

Capítol 1 MAREA ALTA
El navegant despertat per un gran cop a la seva porta, va fer un gran salt a causa de l'esglai provocat per la seva mare, que venia a donar-li una tràgica notícia .

El jove navegant anomenat Peter, atordit pel sobtat moment succeït, va obrir ràpidament aquella antiga porta i a l'altre costat hi era la seva mare, la qual li havia de donar una tràgica notícia.

Abans de tot Peter va convidar a la seva mare a prendre un cafè ja que no li veia bona cara. Després d'una llarga estona recuperant-se, la seva mare li va dir que el seu estimat pare havia mort en un llarg viatge navegant al seu vaixell, caient-li llàgrimes dels ulls.

En aquell instant Peter va decidir fer el viatge del seu pare, ja que era la manera més honesta que se li va ocórrer a Peter de venjar la mort del seu pare i fer-li honors.

Complint el jurament que va fer-se per honrar al seu pare, va sortir a la mar com si ho hagués fet tota la seva vida.  Els sentiments de Peter eren com una muntanya russa, per un costat la tristesa li envaïa pensant en el seu pare però alhora és tornava cada vegada més valent que mai ja que el seu únic objectiu en la vida es va convertir en completar el viatge que el seu pare mai va poder acabar.Peter va estar uns dies pensant i pensant però sense rebre cap resposta, després d'un llarg temps Peter es va adonar que estant parat sense fer res i simplement perdent temps havia de reaccionar. El primer que va fer el jove navegant va ser intentar trobar alguna pista per a saber per on podria començar. 

El primer lloc que se li va ocórrer a Peter per a començar a buscar va ser el lloc més obvi que li va passar per el cap, la seva antiga i mal cuidada casa, va estar buscant per tots els racons de la casa però no trobava res, així que en el moment on Peter estava començant a desesperar-se es va acordar que de jove habia un lloc en l'antiga casa on el seu pare li prohibia entrar.

Peter es va armar de valor i va decidir entrar en aquell fosc lloc, durant hores l'única cosa que Peter va poder trobar va ser pols i mes pols, fins que es va adonar que sota la pols hi havia un estrany bagul i en aquell precís instant se li van omplir els ulls d'optimisme.

El primer que va fer va ser emportar-se aquell pesat i brut bagul a la seva habitació, quan va arribar el moment d'obrir aquell brut bagul l'única cosa que va trobar van ser moltes postals de diferents països, però en el que Peter es va fixar mes va ser una ampolla de vidre en la qual hi havia una carta escrita en un idioma que Peter mai havia vist.El jove navegant va estar dies intentant desxifrar aquell estrany idioma però no va trobar res, Peter va decidir descansar perquè estava molt esgotat, en tornar per a acabar d'una vegada, es va adonar que en la part inferior de la carta havien unes lletres tapades per brutícia, Peter va decidir agafar una moneda i gratar la major part de la carta, en acabar es va adonar que aquelles petites lletres eren una adreça.

Com ja era massa tard, Peter va decidir descansar i anar a aquella misteriosa direcció el matí següent.
 


 

Capítol 2 MAREA ALTA
MAREA ALTA ( CAPÍTOL II )Encara no hi havia sortit el sol quan Peter va obrir els ulls, esperançat amb l'oportunitat que se li havia presentat la nit anterior, esbrinar on li portaria aquesta direcció era el seu gran propòsit del día.

        -Que nervis! ...pensava Peter.

        - I sinó m'agrada el que trobaré?

        - I si és només una falsa pista?

Tenía aquestes preguntes romiant al seu cap , per la qual cosa va decidir aixecar-se i esbrinar d'una vegada per sempre on acabaría la seva gran aventura. 

Es va dutxar sense perdre un segon, es va rentar las dents i es va posar la seva millor camisa i sense pensar-ho més, es va dirigir al Carrer del Socors, núm. 7.

Durant el camí es va trobar amb diversos  veïns que estranyats de veure'l a aquestes hores i tan arreglat es van interessar per saber on es dirigía i a tots els va dir el mateix: - Fer realitat una promesa.

Camino i camino amb ganes amb nervis i amb por, però amb moltíssima il·lusió .

Quan va estar davant del majestuós edifici es va quedar paralitzat . Es tractava d'una Empresa de custòdia d'arxius i documents.

         - Que seria tan important perquè el seu pare no pogués guardar-lo a casa i necessités els serveis d'una empresa de custòdia?

          - Perquè mai va esmentar aquest lloc.

De nou se li presentaven incògnites i preguntes que no li deixaven pensar i que romiaven al seu cap.

          -Peter has de ser valent, es deia així mateix.

I sense adonar-se,  es va trobar davant d'un increïble taulell en el qual, un estrany personatge de cara allargada , bigoti arrissat i amb unes ulleres que descansaven en el seu prominent nas.

            - Que  desitges noi?

Peter davant aquell estrany personatge es va quedar paralitzat i no li sortíen les paraules.

- Vi,vi,vinc per a esbrinar si el meu pare va guardar en aquesta empresa algun document. Li va explicar que el seu pare havia mort i que havia trobat aquesta direcció en uns papers que guardava en antic bagul.

L'estrany personatge el va mirar per sobre de les seves minúscules ulleres i amb aire de desconfiança li va preguntar el seu nom:

- Peter, sóc Peter Sandoval fill de Santiago Sandoval.

L'estrany personatge es va sobresaltar en escoltar aquest nom i Peter es va adonar que havia despertat la seva curiositat

- Coneixes al meu pare?

- Ets Peter Sandoval ? El fill de Santiago Sandoval?

- Si senyor sóc jo.

- Porto molt de temps esperant-te Peter.

- El teu pare va deixar unes instruccions per si algun dia d’aquests apareixies per aquí. Passa dins,  t'ho explicaré tot.Van passar hores fins que Peter va sortir de l'Empresa de custòdia amb una caixa plena de curiosos documents en els quals el seu pare li explicava amb tota mena de detalls el que havia viscut durant tota la seva vida, navegant el mar de Nord a Sud i d'Est a Oest, havia conegut noves cultures, noves formes de viure.

Però també li va deixar instruccions per acabar el seu somni.Quan va arribar a casa estava paralitzat, no donava crèdit a tot el que li havia passat. Va necessitar diversos minuts per a poder processar tot el que el senyor de l'empresa li havia comptat.

Com podria acabar el que el seu pare havia començat, allò era molt més que un somni, era una cosa tan important per ell que no estava segur de poder acabar el que Santiago Sandoval va començar.
 


4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]