Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATS
 
 
3bdgcbegues
Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell (Manyanet). Begues
Inici: La Bruixa
La Bruixa
Inici:  La Bruixa
Era impossible saber quina mena de vida hauria tingut aquella criatura. En quina mena de persona s’hauria convertit. A què s’hauria dedicat, a qui hauria estimat, per qui hauria plorat, a qui hauria guanyat i perdut. Si hauria tingut fills i, en aquest cas, com haurien estat. Fins i tot resultava difícil imaginar-se el seu aspecte quan s’hagués convertit en una dona. Amb quatre anys, res no estava decidit encara. El color dels ulls li mudava entre el blau i el verd; els cabells, negres quan va néixer, ara eren clars, però en aquella cabellera rossenca s’entreveia un matís rogenc, i de ben segur que el color hauria tornat a canviar. I en aquell moment encara era més difícil de dir. La nena surava inerta, de bocaterrosa, amb la cara girada cap al fons de l’aiguamoll. Tenia el clatell cobert d’una capa gruixuda de sang coagulada. Els tons clars que matisaven els cabells tan sols s’endevinaven en els flocs que es bressolaven al voltant del cap.
Capítol 1 L'extrany cas de l'FBI
 
Era impossible saber quina mena de vida hauria tingut aquella criatura. En quina mena de persona s’hauria convertit. A què s’hauria dedicat, a qui hauria estimat, per qui hauria plorat, a qui hauria guanyat i perdut. Si hauria tingut fills i, en aquest cas, com haurien estat. Fins i tot resultava difícil imaginar-se el seu aspecte quan s’hagués convertit en una dona. Amb quatre anys, res no estava decidit encara. El color dels ulls li mudava entre el blau i el verd; els cabells, negres quan va néixer, ara eren clars, però en aquella cabellera rossenca s’entreveia un matís rogenc, i de ben segur que el color hauria tornat a canviar. I en aquell moment encara era més difícil de dir. La nena surava inerta, de bocaterrosa, amb la cara girada cap al fons de l’aiguamoll. Tenia el clatell cobert d’una capa gruixuda de sang coagulada. Els tons clars que matisaven els cabells tan sols s’endevinaven en els flocs que es bressolaven al voltant del cap.

Tot això és el que Ugwehmugwem Osas, Osas per a els companys, imaginava al presenciar aquella macabra estampa, la mort d’un nen, no es un plat de bon gust, es una cosa que supera a quasi tothom i a Osas li havia semblat massa impactat aquella estampa com per a poder afrontarla.

Osas era un home de descendència africana. Els seus pares eren africans, hi havien emigrat a Estats Units per a tindre una vida nova i millor, el pare de Osas, Uzambawewe, era un home molt treballador, amb el temps va reunir diners suficients, per a que Osas hi pogues tenir una educació digna. Osas va estudiar a l’universitat, i va treure una de les millors notes de tota la seva clase, es va llicenciar i va fer-se un agent del conegut FBI, gràcies als seus esforços.

Aquest cas es tractava d’un assassinat d’una nena. Tot el cos del FBI estava molt disgustat perquè és molt dolorós perdre a un nen d’onze anys, però a la vegada estaven tot el temps investigant com podia haver succeït allò, ja que la noia no hi en tenia ninguna marca d’arma blanca,o de foc. No tenia familiars vius, els seus pares havien mort feia 3 dies, van ser atropellats per un camió a la cantera de la ciutat.

Osas hi estava asombrat per la mala sort de la família, els pares hi moren, i tres dies després la seva filla es troba morta, possiblement asesinada, hi havien coses que no hi quadraven, els pares hi havien mort atropellats per un vehícul contundent, de dimensions considerables, com un cotxe gran o un camió de baix tonatge, en una zona prohibida per als camions, cotxes… és a dir, una zona restringida a vehicles.

Els comptes no sortien, els pares havien mort assassinats, clarament, i tres dies després la nena es trovà morta, i aparentment per causes naturals o originades pel clima, ja que no hi havien marques algunes de que s'hagués colpejat amb un objecte gros i que això hi hagués originat la seva mort, no hi tenia marque d'haver forssagegat, ni marques aparents destrangulament.           

Osas, com el capità del cos del FBI, va pedir que li fessin una autopsia a la nena, per averiguar la procedencia de la mort. Va passar unes 20 hores i la autopsia ja estava preparada, li van dir a Osas que es va esdevenir d’un infart o un atac al cor posiblement per l’estres. A Osas allò no li quadraba, llavors, ja que tot l’FBI va deixar el cas perque no podien averiguar res, Osas va solicitar una setmana de vacances i de dies lliures per aprofonditzar el cas ell sol.

Unes hores abans d’acabar la jornada, Osas va mirar els papers de la conducta de la mare de la nena, estaba neta, es a dir no tenia cap antessesori delincuent. Després va mirar la del pare i va trobar que havia estat a la pressó per males conductes i agressions a la seva filla menor d’edat.

Capítol 2 Investigacions a fons
La nena que va morir fa uns dies es deia Laura, va trobar que es estar mirant uns quants minuts i va averiguar que estudiava en l’institut Firualais. Tenia planejat anar al dia seguent a l’escola per comunicar-lis el tragic accident. Al dia següent va anar-hi i li va comentar al director tot el que havia passat, i el que ell sabia. El director li va explicar que a Laura li feien assaig escolar i tenia problemes mentals ja que es volia suicidar. No era un sol noi el que hi era dolent amb ella, sinó un grup sencer que feien notícies falses o comentaris inoportuns a través de les reds socials. Aquell grup es va anar extendent i al final tot el curs l’odiava i li agredíen, verbalment i fins i tot físicament. Laura era una nena molt aplicada als estudis, el que hi feia que més d’un company seu li odies, per exemple ne Ferran, un noi amb molt mala reputació, que els alumnes hi afirmaven veurel amb la Laura, gritant-hi o acosant-la, la Laura no hi semblaba res interesada en donar-li una oportunitat a en Ferran, però ell insistía. Osas va anar a fer-li unes preguntes. En Ferran hi havia saltat la  porta principal de fora de l’escola i s’havia anat de l’institut, ara i tenien que trobar a en Ferran, per què hi huía de la policía? Hi tenia que veure amb la mort de la Laura?

En osas va decidir buscar en Ferran ja que sospitava que  aquest podría estar relacionat amb l’homicidi de la Laura i que podria posar una mica de llum al cas. Va preguntar al director l’adreça d’en ferran i va marxar cap  alla. En Ferran vivia en un petit pis amb els seus pares a un barri conflictiu de Nova York. En Osas es va sorpendre en l’estat que es trobaba el barri; els carrers estaven bruts i els ciutadans llençaven la brossa al carrer des de les finestres, hi havien molts sensesostre als carrers , la majoria de les tendes estaven tancades encara que fos dimarts i es podien veure pintades a les parets. En Osas va picar a la porta del pis, la mare del ferran va obrir la porta.-Que vol senyor?

-Busco al Ferran.-Per que el busca que s’ha ficat en problemes?

-Vinc del FBI vull parlar amb ell ja que podria estar relacionat amb un homicidi

-El Ferran s’ha escapat del intitut i no se on esta, m’ha trucat fa cinq minuts el director. L’he trucat al movil i no agafa les trucades ni contesta els missatges.-Sap on podria estar?

- Deu estar a algun lloc del barri amagat amb els seus amics, potser no ve a casa en un parell de dies.- Tinc que marxar,  si ve a casa avisa'm es important parlar amb ell. No li diguis que la policia el busca  podria espantar-se i estar amagat encara més temps.En Osas s’acomiada de la mare del Ferran i decideix marxar cap a la comissaria per parlar amb els seu company en Boby y decidir com continuar la investigació. Al sortir al carrer en Osas nota que la gent el mira amenaçadorament i que el vigilen encara que va vestit de paisà. Agafa el seu cotxe i marxa cap a la comissaria.  Un cop ha arribat va a parlar amb en Boby i li explica tot el que ha passat.-Crec que com es un menor i no coneixem amb certesa la seva implicació en el cas és millor esperar a que aparegui per anar a parlar amb ell.-Pero aixo deixaria el cas estancat uns quants dies i l'assassí podria desaparèixer.-Tampoc tenim cap alternativa. Crec que lo millor es centrarse en trovar el vehicle que va atropellar els pares de la Laura mentre esperem que en Ferran aparegui.
 

Capítol 3 Tot resolt?
Unes hores després de parlar amb Boby a la comisaría del FBI, Osas va decidir que volia anar a la seva llar ja que estava esgotat de tot el que havia succeït avui. Mentres anava en Taxi fins al seu pis, va veure al Ferran amb una colla d’uns 20 nens de la seva edat que estaven fent una rodona.

De sobte l’Osas va dirigirse al conductor del Taxi i li va ordenar:

- Ei! Atura't un moment si us plau!

El conductor li va explicar:

- No puc parar senyor, ho sento però estem fent caravana i et tindria que cobrar més per el temps perdut.

Osas va continuar:

- No passa res, jo pagaré tot, posa’t a la vorera i esperam 5 minuts i torno.

Osas va sortir i va tancar la porta del Taxi, va sortir corrent esquivant els cotxes, ràpidament s’anava apropant més. Quant va arribar al cercle ple de adolescents va cridar per aturar el moviment que hi havia. Tots es van girar i li van deixar pas, ell va veure a en Ferran barallant se amb un noi més alt que ell.

En aquell moment a Osas se li va aturar el temps i a la seva ment li venien moltes preguntes. Qui sera aquell noi? Perquè en Ferran s’està barallant amb ell?

Llavors quan en Ferran va veure a l’Osas va treure un ganivet y va apunyalar a l'altre nen, i va sortir corrent d’allà, l’Osas va revisar l’estat del noi, la ferida era superficial, encara que hi fes molt de mal, va trucar una ambulancia i reforços, mentre que feia això en Ferran nhi corria desesperadament d’ell entre la multitud d’adolescents despavorits. L’Osas va córrer rere d’en Ferran, fins un polígon industrial abandonat.

A les instal·lacions hi havien unes escales de ferro que hi eren rovellades i brutes, el noi va anar sovint escales el més ràpid que hi podia, i l’Osas el intentava agafar, però com les escales hi eren velles, oxidades i es mantenen a peu per miracle, malauradament en Ferran va caure al buit, no es va poder fer res, el noi va morir. Osas hi era pensatiu, perquè hi corria d’ell, perquè hi havia ferit a l’altre noi, quina relació hi tenia amb la Laura.  

El noi de la baralla es deia Manolo, hi era menor d’edat, però ja hi tenia molts incidents delictius al seu historial.

L’Osas va parlar amb ell, la seva familia (ell, el seu germà major d’edat y el seu cosí, també major d’edat).

Hi eren part d’una banda delictiva de tràfic de drogues, anomenat “La bruixa de la felicitat”, hi veníen substàncies il·legals a menors i alguns majors d’edat. Manola va voler declarar, hi deia que ja no hi aguantava més, la mort de la Laura, va ser-ne provocada per ell i en Ferran. Els tres nois van dirigir-se al bosc a consumir substàncies addictives, no era propi d’ella, però la Laura hi havia canviat molt des de la mort dels seus pares. Els nois van consumir massa, i la Laura no va provar res de res, però al Ferran li va agradar, i va consumir-ne molta, li va donar una sobredosis, quan donen sobredosis o coma etílic, molts capilars es trenquen, com els del nas, i per això et sangra. Això és el que li va passar a en Ferran, quan el noi hi queia a terra la Laura el va agafar al vol per a que no hi caigués a terra, però el noi hi era massa gran i l'únic que va fer va ser quedar aixafada sota en Ferran, en Manolo va anar-se d’allà, ja que hi era aterrat, i no volia que ningú s’enterés del que hi avia passat.

La Laura va morir ofegada, perquè no hi podia respirar amb la neu tapant-li el nas i la boca, la caiguda del Ferran a sobre la noia explica la taca de sang al cos de la noia, sense marca de agressió, i en Ferran va anar-se'n despavorit de l’escena del crim, i per les mateixes raons del Manel no va explicar res. Encara que Osas no hi havia averiguat perquè havien mort els seus pares, i havien coses que no hi cuadraven, i havia estat tot una mentida…?
 


4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS0359
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  125 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  29 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  12 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  17 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  27 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              

[Web creada per Duma Interactiva]