Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATS
 
 
PAREM EL TEMPS
IES Guillem Cifre de Colonya - Pollença. Pollença
Inici: Camps de maduixes
23 hores
Inici:  Camps de maduixes
6 hores 39 minuts
Va obrir els ulls quan el primer truc del telèfon encara no havia mort, i la primera cosa que trobà en la foscor de la nit foren els dígits verds del ràdio rellotge.
Per això va saber que la trucada no podia ser bona.
No n’hi ha cap que ho sigui a la matinada.
Allargà el braç just en el moment que sobrevenia el silenci entre el primer i el segon truc, i ensopegà amb el got d’aigua que hi havia a la tauleta de nit. El va fer caure. La seva dona també s’agità, al seu costat, impulsada per aquella despertada tan brusca. Va ser ella qui encengué el llum de la seva pròpia tauleta.
La mà de l’home es va aferrar a l’auricular del telèfon. Mentre s’incorporava una mica per poder parlar, el despenjà i se l’acostà a l’orella. La pregunta va ser ràpida, alarmada.
- Sí?
Va sentir una veu neutra, opaca. Una veu desconeguda.
Capítol 1 Desició final
6 hores 39 minuts

Va obrir els ulls quan el primer truc del telèfon encara no havia mort, i la primera cosa que trobà en la foscor de la nit foren els dígits verds del ràdio rellotge.

Per això va saber que la trucada no podia ser bona.

No n’hi ha cap que ho sigui a la matinada.

Allargà el braç just en el moment que sobrevenia el silenci entre el primer i el segon truc, i ensopegà amb el got d’aigua que hi havia a la tauleta de nit. El va fer caure. La seva dona també s’agità, al seu costat, impulsada per aquella despertada tan brusca. Va ser ella qui encengué el llum de la seva pròpia tauleta.

La mà de l’home es va aferrar a l’auricular del telèfon. Mentre s’incorporava una mica per poder parlar, el despenjà i se l’acostà a l’orella. La pregunta va ser ràpida, alarmada.

- Sí?

Va sentir una veu neutra, opaca. Una veu desconeguda. Robòtica.

-Nil, pensava que eres més matiner. Que no has de acompanyar a les teves filles a l'escola?

-Qui ets?- va dir sorprès.

-Que bonica la teva dona amb aquestes costures blaves.- va dir la veu robòtica.

En Nil atordit va penjar el telèfon i va mirar per tota l'habitació per veure si trobava alguna figura humana en aquella densa foscor.

En el primer cop de l'alba, es va aixecar amb els llavis secs i amb els ulls esgotats, ja que no havia aconseguit aclucar-los en tota la nit des de la telefonada d'aquell estrany individu.

 

8 hores 35 minuts

 

-Natalia, podràs portar ràpidament aquets documents al senyor Caldès?.- va dir en Nil

-Si, senyor Director - digué mentre sortia amb els documents per aquella porta tan peculiar duta d'Alemanya.

Tan sols havien passat 2 hores des de la telefonada tan misteriosa que no es podia llevar del cap per culpa de la constant pregunta de qui podria ser aquella persona.

 

10 hores

Es segué a la taula del fons del seu restaurant preferit on va demanar el seu menú de cada dimarts. Al mateix moment que el cambrer posà sobre la taula el primer plat, sentí el truc del seu mòbil. Despenjà i sentí la mateixa veu de la trucada del matí.

-Bon profit, estimat Nil.

Espantat, penjà l'aparell i va començar a mirar al seu voltant per veure si trobava algú observant-lo però el resultat va ser nul.

Tornà a sentir el soroll del smartphone. Intrigat, però a la vegada aterrit, no es va poder contenir contestar.

-No em tornis a penjar, la cosa es seriosa! Has de fer el que et digui si no vols acabar perjudicat  tu i els teus.

-Qui cony ets? Va de broma la cosa? Perquè si es així no estic d'humor.

-Escolta atentament que no t'ho tornaré a repetir dues vegades. Ves a l'estació central on t’estarà esperant un home de mitjana edat, cabells rojos i amb un maletí de pell. Seguidament has d'anar al zoo i introduir-lo a la taquilla 23. Tens dotze minuts.

-Què? Però...

A  l'altre costat de l'auricular ja no hi havia ningú. Seguí bevent el seu cafè lentament fins que tornà a sentir soroll del telèfon. Era ell. Va encendre la pantalla i va tornar a veure aquell nombre estrany que ja coneixia. Un primer missatge que no oblidà.

“T'ESPERAM” , clicà damunt i veié una imatge de les seves filles sortint de l'escola. Davall la imatge hi havia un text el qual deia: Si crides als mossos, MOREN. Si contactes amb la teva dona, MOREN. Si ho comentes a algú, MOREN. Ho entens?

 

12 hores

Corregué cap a casa  per assegurar-se si hi havia les seves filles i quan va  arribar ho va veure tot amb normalitat de manera que va decidir no contar-li res a la seva dona.

Ell sorprès no sabia com aquell senyor o senyora li havia enviat aquella imatge, i es feia moltes preguntes de com podia tenir-la, saber-ho tot sobre ell i la seva família. No entenia res. Es va fer el seva darrera pregunta. 

Tot allò era de veritat? Era necessari haver d’anar al  zoo per introduir una maleta dins una taquilla? Els passaria alguna cosa a les seves filles si no hi anava? I si ho deia a algú? Com era possible que l’observés sense adonar-se’n compte?

Pensant i pensant durant hores, va prendre la seva decisió final.

 
Capítol 2 El maletí
12 hores

El soroll del telèfon el tragué d'aquells profunds pensaments i intentant no entrar en pànic, l'agafà. Tornà a sentir aquella espantosa veu que l'aterria.

-Nil, t'he avisat unes quantes vegades que jo no vaig de bromes i pareix que no t'ho has pres molt seriosament. Fa dues hores et vaig dir la feina que t'havia encomanat i pel que veig ni has començat -va dir la veu robòtica.

-Si si, em sap greu, però es que....-contestà en Nil.

-No hem tallis, recorda que aquí som jo el que porta les rendes...Ah! Per cert, no trobes a faltar a algú?-es tallà la línia.

En Nil espantat pujà escales amunt a corre-cuita en direcció a l'habitació de les seves nenes per assegurar-se de què tot estava amb normalitat. Va obrir la porta de bat a bat i mirà per tota l'habitació per localitzar a les seves dues filles. Dintre trobà na Laura, una de les seves filles, cridant mentre apuntava amb el seu dit cap a la finestra oberta: Se l'han enduta! Se l'han enduta!

Ràpidament, guaità pel finestral on veié un cotxe blau marí que s'allunyava carrer avall amb la seva filla dins.

12 hores 23 minuts

Ell es trobava davant les taquilles blaves amb el pesat maletí que havia recollit en l'estació central. Recordà que allà, un home de mitjana edat amb grans entrades i vestit amb un trajo gris va dir-li que un cop complís el tracte, li tornarien la seva filla.

Va obrir la taquilla on hi ficà el maletí i seguidament introduí les xifres indicades que hi havia escrites a l'exterior del maletí. A continuació, va sortir del recinte i es va dirigir cap a casa seva per veure si els captors havien retornat la nena a casa seva. Però el resultat va ser nul. Alterat, confús i intranquil es va seure a la cuina amb el mòbil sobre la taula esperant una trucada d'aquell estrany individu.

14 hores

A punt d'arribar a l'extrem d'esgotar la seva paciència, ressonà el telèfon mòbil i l'agafà desesperadament.

-Que tal amic?-va dir la veu robòtica.

-PROU! Ja n'estic tip d'aquests joquets estúpids! O em tornes a la meva filla o et juro que trucaré a la policia!- va dir cridant en Nil.

-Ei, ei. Tranquil, no es necessari que et posis a cridar.-digué enfadat- A més no estàs en posició per exigir res.

-He fet el que m'heu comanat i vosaltres no heu complit amb la vostra paraula. Es pot saber on es na Maria?

-Tens raó Nil, però resulta que ara mateix no es troba amb jo. La teva filla es al parc jugant amb els seus amics gaudint de les vacances tal com hauries de fer tu.

Es tallà la línia.

Veloçment, en Nil es dirigí cap al parc per comprovar si el que li havia dit la veu era cert.

14 hores 34 minuts

Quan  va arribà al parc, es trobà a la seva filla juntament amb la seva dona. S'acostà a elles amb els ulls oberts, ja que no li quadrava que la seva dona es trobes amb na Maria.

-Es pot saber que fas aquí? Però Maria, tu no estaves...-va dir ell confús.

-Nil, et trobes bé?- va dir la seva dona.

-Escolta, però na Maria no... Bé... Deixa-ho fer.

-Ja t'he dit abans que jo i la nena ens anàvem a jugar al parc, ja que havia quedat per jugar amb els amics.

19 hores 30 minuts

"Notícia d'última hora. Fa uns minuts ens han informat d'una gran explosió. Segons les nostres fonts es podria tractar d'un altre atac terrorista. Encara no ens han confirmat del tot quantes víctimes mortals hi ha hagut, però de moment es calculen una xifra aproximada de 73 morts més al voltant d'uns 50 ferits. La policia està recollint totes les possibles pistes, els visitants del zoo estan essent interrogats i escorcollats un per un. A més a més, la policia científica en aquest moment es troba revisant totes les càmeres de seguretat per trobar l'autor d'aquest terrible fet."

21 hores

La seva dona, n'Aina, es trobava a la cuina preparant el sopar, mentre en Nil posava taula i na Maria mirava la televisió.

-PAPA!! Mira, mira surts a la televisió! Que t'has tornat famós sense dir-nos res?- va dir la seva filla.

N'Aina va mirar en Nil i li va dir:

-Que ha passat? No ens has dit res- digué dirigint-se cap a la sala d'estar.

En Nil quedà de pedra en veure la seva cara sortint per les notícies.

"La policia ens acaba d'informar que aquest és l'autor d'aquest terrible crim. Pel que pareix el seu nom es Nil Ferrer, té prop d'uns 34 anys, viu a les aforesde Barcelona i segons ens han informat pareix que es pare de família. En aquests moments la GEO (Grup Especial d'Operacions) es troba en camí de casa seva..."
Capítol 3 La veritat
21 hores 15 minuts

Es començaren a sentir les sirenes cada cop més a prop, per aquells amplis carrers de les afores de la ciutat. De sobte, es sentí un gran cop sec que ressonà per tota la casa. Era la GEO, la qual es dirigí a emmanillar en Nil Ferrer. Ell es negà a que l'emmanillessin. Pegà un cop al darrere i ferí a un agent causant-li un cop al pit. Finalment, a força de subjectar-lo l'aconseguiren ficar dins el cotxe blindat.

21 hores 40 minuts

Dins la sala d'interrogatori en Ferrer es posà nerviós, i cridant digué:

-No he estat jo!!!

- Nil Ferrer Cerdà, o parles clar o ten vas directe a la presó - digué el detectiu Miquel.

- A estat ell. M'ha obligat. Jo no volia.

- Però qui?- contestà en Miquel

-LA VEU!

En Nil callà, i es negà a dir res més.

23 hores

"El presumpte autor de l'atemptat, en aquests moments, es troba a la comissaria dels mossos d'esquadra. Segons les nostres fonts, el terrorista ja ha declarat, en uns instants li faran un anàlisi psicològic, ja que han detectat una sèrie d'anomalies en la seva declaració. Ens han arribat notícies que no resulten ser del tot concloents. Així com vam dir que era pare de família, ens vam equivocar i ens han assegurat que no té ni fills, ni dona..."

Dins la sala d'interrogatoris.

NIL:

-Una veu robòtica em cridava, ho sap tot sobre jo, no ho entenc, pareix que m'observava cada instant, cada segon. Però quan em cridava, jo mirava al meu voltant i no veia a ningú. Primer de tot em va amenaçar amb la meva dona i m'encomanà la meva primera feina. Al cap d'unes hores va segrestar una de les meves filles i em va dir que si no ho feia, no tornaria a veure la meva filla. Al final, vaig decidir fer-ho. Vaig anar a l'estació de tren a recollir un maletí de pell que em donà un home. Seguidament el vaig haver d'introduir a dintre la taquilla 23 del zoo, tal com em va indicar. Ell em cridà dient-me que es trobava al parc jugant i quan hi vaig anar, era allà, on exactament em digué. Al cap d'unes hores a les notícies vaig veure que anunciaven l'atemptat que ocorregué durant el cap vespre. La meva família em va dir que sortia per la televisió, i amb un tres i no res, vosaltres ja vau entrar i em vau emmanillar, i ara sóc aquí.

Els policies van sortir de la cambra per debatre la situació. No entenien res del que deia en Nil. Seguidament van revisar totes les respectives càmeres dels llocs on havia mencionat que va estar aquell dia. Procediren a verificar el que havia afirmat en Nil. Registraren cada una de les càmeres dels voltants del parc, on pogueren observar una sèrie d'imatges en les quals es podia observar en Nil parlant sol a través d'elles. Ho trobaren molt estrany, però continuaren mirant més filmacions per poder esbrinar el que realment ocorria.

-Senyor Antal, miri aquest vídeo, mostra les mateixes actuacions que al parc. Parla sol!- digué l'agent.

-Sí, parla tot sol, i a més a més, hem trobat el registre de cridades buit, sense cap cridada oculta tal com ha afirmat ell- digué l'Antal.

-Doncs ja podem donar per finalitzat aquest cas, tan sols, ens falta els resultats de l'anàlisi psiquiàtric. D'aquesta manera ja podrem deixar en mans del jutge totes les proves recollides durant aquestes últimes hores.

Uns minuts després.

-Senyor Antal, aquí té els resultats de la prova que ens has enviat a fer. Es pot veure que en Nil pateix un trastorn psicològic, ja que en cap moment ha existit la suposada veu robòtica, les filles, la seva dona...-digué el psicòleg.

"En aquests moments, ens acaben d'ampliar la informació sobre el gran atemptat que ha tingut lloc aquestes darreres hores, aquí al zoo de la ciutat de Barcelona. Resulta, que l'autor d'aquesta gran desgràcia pateix una malaltia mental, l'esquizofrènia de grau elevat. Per tant, els experts han arribat a la conclusió de què tot el que ha vist i ha sentit al seu voltant, ha estat producte de la seva imaginació. En aquests instants, en Nil es troba en disposició judicial. El més segur, és que el jutge encarregat del cas dictamini el tancament de l'autor al Psiquiàtric Benito Menni a Sant Boi de Llobregat."

4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3801
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Curial e Güelfa
ANÒNIM  270 grups
La felicitat d’un pollastre a l’ast
MARTA SOLDADO  331 grups
Les paraules ferides
JORDI SIERRA I FABRA  477 grups
La Bruixa
CAMILLA LÄCKBERG  976 grups
Estudi en lila
MARIA ANTÒNIA OLIVER  179 grups
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
                   

Amb la col·laboració de:
               

[Web creada per Duma Interactiva]