F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
(Pablor140)
Inici:  Història de Leandre i Hero
Capítol 3 Amor Etern

Artaictes va aparèixer en la escena quan els dos protagonistes es disposaven a marxar amb Caront. Segons la llegenda grega, els morts entraven a inframón creuant el riu Aqueront en la barca conduïda per Caront, qui els cobrava un òbol (una petita moneda). Aquesta moneda era col·locada sota la llengua del difunt o damunt de les parpelles pels seus parents. Els pobres i els qui no tenien amics recorrien eternament la costa, sense mitjans per travessar el riu. En el moment d’abandonar la seva presó corpòria, Artaictes els va interrompre, només feia falta un segon més per finalitzar el seu sofriment.

De sobte, Artaictes va recoèixer a Leandre com a pretendent de la seva estimada filla Hero, així permetent el seu matrimoni.

Dos dies més tard, van celebrar un dels casaments més grans de la història de l’illa de Sestos, on els grans protagonistes van ser el Leandre i Hero. El llinatge d’Hero va preparar un convit per a tots els coneguts de les famílies. Crits i gresca van omplir tots els racons de ambdues illes. Van arribar comandants de l’exèrcit, persones amb poder econòmic i social, gent de localitzacions molt llunyanes com Emporion i també van acudir la família de Leandre, que provenía d’un origen humil.

Per a la boda, es van establir unes condicions per fer que el casament s'efectui; usualment, el cognom de la família deriva de el cognom del mascle, així fent que el llinatge de la família d’Hero acabés en aquell dia. Van acabar acordant que, el cognom seguiria sent el de la familia d’Hero a canvi de que es traslladessin a l'illa de Abidos. Van construir-ne un palau de grans dimensions en l’illa i van celebrar-hi una gran festa d’inauguració en la que es van agrupar gent de les dues illes. Van celebrar-la durant 3 dies seguits, ple d’events en els que van intervenir celebritats de tota la regió, inclouent mags i artistes de circ que van fer entretingut la jornada.

A més del palau, al document matrimonial configurava una última condició que no havia estat escrita per cap de les dues famílies, sinó pels propis nuvis. Aquesta, deia que entre les dues illes s’hauria de construir un pont de 164 peus d’alçada (50 metres) perquè les comunitats de les dues illes poguessin compartir, conviure i estimar-se com els dos nuvis. Després de la construcció del pont, els dos pobles van poder veure per fi i a part de fer molt negoci, els habitants de dues illes passejaven pels seus carrers com si fossin una. Temps més endavant el pont es va anar eixamplant i es van crear nous ponts un al costat de l'altre de tal manera que la comunicació entre illes fos molt més còmoda, doncs cada vegada tots els habitants es veïen més sovint.

Malauradament, una nit 10 anys després del casament dels nostres protagonistes, una tempesta molt forta va passar per sobre de les dues illes i la tempesta va enderrocar tots els ponts (que eren de pedra) que unien les illes. Aquest trist fet, va donar lloc a que amb les runes dels ponts i amb el pas del temps, les dues illes s’unifiquessin i creesin una nova illa: “Eiríni”, doncs eiríni vol dir pau en grec i per aquest motiu (com l’illa era una illa on es vivia pacíficament), es va batejar d’aquest mode. A més, just on antigament es trobava el canal que separava les dues illes (on es trobaven els ponts), es va crear un nou poble: “Lero”, un poble en honor a Leandre i Hero, la parella fundadora de l’alegria i el moment de màxim esplendor de la zona en tota la seva història.

D’aquesta manera les dues illes de Sestos i Abidos, distants l’una de l’altra de mitja llegua de mar que les separava impedint que en fossin una, es van convertir en una sola illa. I així va ser com gent com Hero, una noble donzella de gran enteniment, gràcia i bellesa, la fama de la cual relluïa per tots els regnes; i Leandre, un home de gran perfecció, seny i gentilesa; es poguessin conèixer així creant la població més rica potser no en diners, però si en pau, alegria, confiança i varietat. Així és com va començar una nova història, la història d’Eiríni, l’illa més bonica del món.
 
Pablor140 | Inici: Història de Leandre i Hero Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]