F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
bitllet d\'anada i tornada (SomDelTerreno)
Inici:  Bitllet d’anada i tornada
Capítol 3 UN HOSPITAL MALALTÍS

UN HOSPITAL MALALTÍS


2 MESOS DESPRÉS

Em trobo aquí en una habitació blanca. La descriuria com una habitació sense emoció ni sentiments, sense expressar res... Estic nerviosa perquè el meu terapeuta ja se n'ha adonat que no tinc el pes correcte, el que hauria de fer per a la meva edat i estic bastant nerviosa pel que m'ocorrerà ara.

El terapeuta em diu:

- Marta em podries dir quant peses?

Vaig a respondre-li el que peso ara, però em fa massa vergonya dir-ho, perquè em sento que soc una persona grassa.

- Sí, peso quaranta-dos quilos, ja sé que estic grassa, intentaré aprimar-me més.

- Marta, però aquest pes en la teva edat es podria considerar desnutrició. I què fas per aprimar-te?

- Normalment, quan acabo de menjar vaig corrents al lavabo per a ficar-me els dits. - Ho dic com si estigués orgullosa de fer-ho.

- Marta, tens un problema molt gran, ja sap el que significa, t'haurem d'internar a un hospital amb altres adolescents que tenen el mateix problema.

Jo no vaig poder contestar perquè em va mirar amb una mirada molt expressiva, com si volgués que no li repliqués o li contestés.

Tenia por de què em podria ocórrer a partir d'aquest moment, ja no podria veure més als meus germans, ni veure a les meves amigues i a una persona especial, anomenat Leo, em poso a plorar per la impotència que tinc.

Per això, intentaré curar-me del meu problema perquè jo crec que el que tinc és un problema no una malaltia, jo no veig això, jo veig que és una solució pel que visc dia a dia.

El terapeuta m'ha dit que d'aquí a dos dies m'internaran, que la confirmació perquè em deixen internar ja la té, que l'ha firmat el meu pare, és l'única cosa bona que tinc, perdre de vista al meu pare, que aquest dos últims mesos s’ha comportat de manera estranya.

Vaig cap a casa per a preparar la maleta i acomiadar-me de la gent que m'importa, aquests dos dies que em queden de llibertat els passaré amb els meus amics, en Leo i amb els meus germans. Et puc assegurar que aquests dos dies són els més feliços de la meva vida, perquè puc estar amb la gent que m'importa i perquè pressento que aquest moment de la meva vida em marcarà i em farà ser una persona més forta i perquè puc estar el temps de la meva recuperació sense el meu pare .


Ja ha arribat el dia d'anar a l'hospital per internar-me, sols espero que la gent d’allí sigui simpàtica i que faci bons amics que em marcaran per sempre. Agafo la maleta, surto de casa, però abans de tot vaig a acomiadar-me dels meus germans, avui no m'acomiado dels meus amics perquè ja els vaig veure ahir. De casa a l'hospital vaig amb autobús, escoltant

música i mirant les meves marques que tinc al braç i recordant l'última vegada que me les vaig fer.

Estic tan perduda en els meus pensaments que no me n'adono que l'autobús ja ha parat a la meva parada, i allí em trobo el lloc on passaré un temps. El primer que faig és entrar i preguntar a la recepció on hi havia una dona amb cara de pomes agres, i li dic amb educació que soc Marta Pastor i ella em diu:

- Ah sí! La nena que té problemes d'autoestima.- ho va dir amb una expressió de burla.

De sobte, abans de contestar-li veig a una nena de més o menys la meva edat, que estava als ossos, em diu que vagi amb ella, li faig cas i em diu:

- No li facis cas, sempre a les noves les comença a molestar, nosaltres ja ens hem acostumat.

- Nosaltres?- li pregunto amb un to de veu de sorpresa.

- Sí, ens anomenen "Els valents", i som vuit persones a aquest grup, ells són:l'Ailen, la Dana,l'Enric, la Gemma, l'Hèctor, la Núria, l'Oriol i jo que em dic Zoe. – De veritat? Jo mai he tingut un grup d'amics tan gran.

- Ara te’ls presentaré, segur que estan a l'habitació de l'Enric i l'Hèctor, i pensaràs: Què les habitacions són compartides? I jo et responc que la resposta és correcta.

Vaig arribar a aquella habitació, des dels vidres pareixia un palau, com el Taj Mahal, però no pel gran que era, sinó per la simple companyia i alegria que hi havia dins l’habitaciód’hospital.

La Zoe va entrar a l’habitació, era blanca, trista i avorrida, però “Els valents” animaven aquesta habitació més del que m'esperava. Els integrants d’aquest espectacular grup se’m van quedar mirant, em miraven com si fos algun bitxo estrany.

La Zoe em va presentar com si fos una noia normal, cosa que mai havien fet per mi i em vaig sentir molt estranya. Em va presentar a l’Ailen, era una nena d’uns 14 anys, però pareixia més gran que jo. No sé com era possible, era molt simpàtica i em va rebre molt alegre. Pareixia que tenia la mateixa “malaltia” que jo, estava prima com un pal, en canvi jo estava

grassa. Tot seguit, em va presentar a la Dana, era una altra nena que tenia 15 anys, però aquesta pareixia molt més petita que jo i que l’Ailen i la Zoe. Pareixia que tingués algun problema de creixement, però era alegre i astuta, pareixia una bona noia. La següent era la Gemma, ella tenia 16 anys, ella sí que els aparentava, era una nena grassa, suposava que

tenia algun problema amb el menjar, a ella li agrada menjar. El següent era un noi de 15 anys que es deia Enric, molt guapo i alt, era el més alt de tota el grup, no sabia quin problema tenia, no ho va voler dir, però espero saber-ho aviat. L’Hèctor era un dels altres nois, ell tenia 14 anys, també pareixia més gran que tots, era una cosa que no podia comprendre, vaig veure que no tenia cabell i vaig pensar que podria tenir càncer o leucèmia. L’Oriol era el més gran de tots, tenia 17 anys i tenia problemes de cor, ell sí que aparentava tenir els 17, era un noi molt alegre i divertit. La Núria era l’ última integrant del grup, tenia 15 anys com la Dana, eren amigues des de la infància, s’han criat juntes a l’hospital, la Núria té el mateix problema de creixement que la Dana.


Quan vaig acabar de conèixer a tot el grup em vaig posar molt contenta, em van rebre molt contents.

-Saps que nosaltres ja sabíem que venies?- em va dir la Dana.

-Sí, la infermera ens va avisar de què avui entrava una nova nena amb la mateixa “malaltia” que la Zoe i que l’Ailen i que t’hauríem de fer com una “guide tour”-em va contestar la Núria amb entusiasme.

-Una “guide tour”?

-Sí, una “guide tour”, una visita guiada.-va respondre Enric.

-Ahhh...- vaig comprendre-ho mig any tard.

Vam anar a veure tot l’hospital, dins del que em pensava estava bastant bé: cafeteria, sala de jocs, amics tot el dia,...

Era com una muntanya russa, de cop ho tenia tot, amistat, amics, companyia...

Vaig dormir a la meva habitació amb la Zoe, em va costar molt adormir-me, però al final vaig poder.

Vam passar tot el dia junts fins a l’hora de dinar, ens van fer separar-nos per a que jo mengés, i per a que la Gemma no mengés més del que havia de menjar, la posaven apartada de la gent per a que no mengés de més, una cosa grotesca.

Després d’aquell dinar espantós i poc agradable vaig anar al vàter, no podia aguantar més menjar dins meu, ho havia de treure. Em vaig agenollar davant del vàter i em vaig posar els dits a la boca i en pocs segons ja no tenia res dins meu i em sentia de meravella. Vaig sortir del vàter i em vaig topar amb l’Enric, em va preguntar què feia i jo li vaig respondre

nerviosa:

-Res, he anat al vàter, passa alguna cosa?- vaig preguntar nerviosa, no podia dir-li que havia anat al vàter a vomitar, perquè li podia dir a la infermera i em podria aïllar, i no vull.

-Res, què ha de passar?-em va retornar amb una pregunta.

-Res, me’n vaig a l’habitació que estic cansada- vaig respondre i me’n vaig anar corrents.

Quan vaig tornar em vaig trobar a la Zoe a l’habitació plorant, li vaig preguntar què li passava i em va dir que ho sentia.

-Per què Zoe?

-T’he delatat Marta, ho sento.

-M’has delatat, en què?

-T’he vist al vàter vomitant i les infermeres em van avisar que si et veia vomitant o em confessaves alguna cosa que ho digués ràpidament, que sinó em posarien a mi en aïllament i no vull aïllar-me.- Els seus plors eren immensos, no parava de plorar.


Vaig quedar-me en xoc després que la Zoe em digués allò, però no vaig tenir temps de pensar-ho, perquè en pocs segons 2 infermeres i 2 doctors m’estaven agafant dels dos braços sense jo poder tocar el terra.

Vaig arribar a una habitació negra, sense finestres, no se quants de dies vaig estar allí dins.

L'Enric va venir corrents i em va dir que li havien deixat 5 minuts i que no podia estar més temps. Em va explicar que tenia un pla per treure’m d’allí i que no em preocupés.

Dies després, no sé quants, van venir tots a buscar-me, van poder desfer el cadenat que hi havia a la porta. Li havien robat les claus a la infermera del torn de nit i vaig poder sortir d’aquella habitació horrorosa. El que menys s’esperaven era que hi hagués càmeres i poc després sense adonar-nos, 3 infermeres i 5 doctors estaven davant nostre, esperant-nos amb les claus de les habitacions d’aïllament. Ens van agafar a tots com si fóssim animals i

ens van portar a cada un a una habitació d’aïllament. Com podríem sortir d'allí? Sortiríem o ens quedariem allí? Quan trobaríem una solució? I quina cosa era la que amagava el Leo? I la malaltia de l’Enric?

La muntanya russa havia tornat a baixar i jo ja no sabia si arreglar-ho o no fer res.

 
SomDelTerreno | Inici: Bitllet d’anada i tornada Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]