F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
Les trompetes de la mort (Taller La Masia5)
Inici:  Canto jo i la muntanya balla
Capítol 2 Tota pedra fa paret

TOTA PEDRA FA PARET

Havien passat segles i segles mantenint la treva que vam signar per poder tenir pau entre tots els elements de la natura. I més o menys ho vam aconseguir, només petites discussions per malentesos. Hi havia un equilibri natural entre tots nosaltres però en entrar al segle XX i XXI tot va anar canviant una mica.



Què com va canviar tot? Varen aparèixer els dotze savis prou voltes, i direu qui són els dotze savis? són els responsables de la pau i l’equilibri a la terra, eren les plaques tectòniques, encarregades de produir un terratrèmol per avisar-nos de que alguna cosa anava malament. Però no només varen produir terratrèmols, les discussions i diferents opinions entre els savis produiren tsunamis quan xocaven entre ells.



Tots nosaltres no ens explicaven el per què els savis ens estaven fent tants avisos.



Quina era la qüestió? No teníem ni idea, l' Arc de Sant Martí ens havia convocat a desenes de reunions a les quals no trobàvem la resposta.



Les conseqüències van ser moltíssimes, els ocells varen haver d'emigrar a nous llocs més segurs a causa dels terratrèmols, molts dels nostres amics rosegadors, felins, insectes, mamífers… moriren arrossegats per l’aigua dels tsunamis, a més, els oceans i els mars, ens varen reclamar moltíssim per poder plenar-se, però tampoc podíem fer-ho ja que perjudicàvem més a la resta de l’ecosistema, estàvem al bell mig de la disputa, ara no érem els responsables però si que havíem de triar entre ajudar els oceans i mars o haver de reprimir els nostres companys d'ecosistema.



Després de meditar-ho molt, tots nosaltres junt amb els trons i llamps ens varem reunir dalt la muntanya més alta amb l’Arc de Sant Martí, ens va dir que els savis anaven a aparèixer, que enviàrem un últim avís sinó voliem desaparèixer.



A les dues setmanes, hi ha un nou terratrèmol amb l’aparició del savi més jove, venia de missatger, i ens va sorprendre a tots.



-Benvinguts i benvingudes, la presència d’un savi com jo, no és per casualitat. El món té un gran problema, i el principal focus són els humans. Han pensat que vosaltres els rius, els mars i les muntanyes sou els grans contenidors de totes les seves escombraries, que vosaltres éssers vius heu d'anar amuntegant-se a espais molt reduïts, que els núvols havíeu d'omplir els pantans que ells buiden per utilitzar tanta aigua sense cap motiu. Hi ha un gran problema i és el canvi climàtic. Els humans han infestat les nostres terres amb finques, carreteres, cotxes i autobusos, han tallat a milers dels nostres amics de moltes famílies diferents com els arbres.



Aquesta situació ja no és cap tonteria, alguns humans estan pensant en nosaltres però molts d’ells no se’n adonen. Els dofins, les tortugues i més espècies marines s’enganxen amb els plàstics, els peixos s'han d'alimentar de plàstics perquè els microcosistemes dels quals en depenen desapareixen. I aquestos són només uns pocs exemples dels molts que ens afecten a tots nosaltres.



Al consell dels savis s’escolten històries d’arreu del món, les glaceres es desfan a causa de l’augment de les temperatures, i amb aquesta pujada de temperatures molts éssers vius estan desapareguent. Hi ha una caça excessiva d’animals que no són per necessitat i també un excessiu consum d’aigua.



Tots nosaltres necessitem fer alguna cosa per sobreviure, no estem en una bona època, ens juguem molt i hem d’ajudar a què els humans no desapareguen, sinó conseguir una harmonia entre nosaltres.



És la primera volta que un dels savis eixim a la superfície de la terra, m’han triat a mi també per dir-vos perdó perquè no pensàvem que se’ns aniria de les mans, ho hem deixat pasar massa temps i és l’hora d’intervindre, el nostre error és haver pensat que provocar els terratrèmols i els tsunamis us serviria d’avís per entendre-ho.



I les nostres disculples exclusives als oceans per produir aquestos tsunamis i buidar-los i a tots aquells sers vius que han perdut la vida amb les nostres decisions. A partir d’ara prendrem part i surtirem més a la superficie per informar-nos directament de vosaltres sobre el què passa.



Fins aviat companys i companyes! - el savi se’n va anar i tots plegats ens quedàrem reunits per comentar el què ens havia dit el savi.



La solució no era fàcil i solament nosaltres no ho anàvem a conseguir, els humans eren essencials, però tota pedra fa paret. I nosaltres estàvem disposats a construir un mur. <div style="\&quot;text-align:" justify;\"="">
 
Taller La Masia5 | Inici: Canto jo i la muntanya balla Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO


















Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:




Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              




* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]