F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
El navegant (Elvis Teck)
Inici:  El Navegant
Capítol 2 Anys de maduresa

Van anar passant els anys i em vaig convertir, per fi, en una persona adulta. Les coses no m’anaven gens malament, havia conegut a la persona que més tard es convertiria en la meva esposa, la Maria, una noia menuda però molt maca i eixerida. També tenia un grupet de bons amics amb qui anàvem sovint a fer unes canyes després d’un llarg dia de feina.Anys després, em vaig casar amb la Maria i ens vam “comprar” un petit i modest piset a canvi d’una hipoteca de 30 anys que ens tenia força ofegats; a final de mes, quan ho havíem pagat tot, fèiem cau i net.

Cada matí, quan sortia a pescar, contemplava un luxós xalet que hi havia dalt d’un turó, amb unes vistes al mar increïbles i pensava: “Quina sort que deu tenir el propietari, segur que no té problemes per arribar a final de mes, jo mai em podré comprar una mansió com aquesta!”

A més, la feina cada vegada se’m feia més feixuga, el meu patró s’enfilava per les parets perquè la pesca era escassa i trobàvem més plàstics que peixos.Un dia, la Maria em va veure molt capficat i em va dir:

- “Pep, veig que no ets feliç a la feina, perquè no comprem una barqueta i treballes per a tu mateix? Jo crec que seràs més feliç”

- Ets boja? Però si estem més pelats que una rata! Com pagarem totes les factures? - li vaig contestar, tot indignat.- I ella tan comprensiva com sempre em va respondre: “A vegades val més viure més feliç amb menys. Les coses més importants a la vida són gratuïtes. Els amics, la família, les abraçades, l'amor... Tot això, els diners no ho poden obtenir”.

- Va, va … tot això són bestieses! .I ara em diràs que viurem de somriures i abraçades …, no? Sense diners no es pot fer res, i per tant, no es pot ser feliç.

Després de rumiar-m’ho molt, finalment vaig decidir fer-li cas a la Maria i vam comprar una barca de segona mà.

La veritat és que treballar per a mi em feia sentir millor, tenia més temps per a mi, per a la meva família i pels amics. Podíem viure amb dignitat però sense cap luxe.Un dia, després d’un gran temporal amb onades de més de deu metres, la meva barqueta va quedar completament destrossada. A més, com que les desgràcies no venen mai soles, les fortes pluges també van inundar el nostre piset de planta baixa. “Això segur que als rics no els passa!”- vaig pensar una vegada més.Van passar setmanes fins que tot va tornar al seu curs. Tots els meus amics i familiars es van bolcar per ajudar-me i això no ho oblidaré mai!

- Ho veus Pep, la família i els amics no costen diners i si no hagués estat per ells … - em va dir la Maria.Jo sabia que en el fons tenia tota la raó però continuava pensant que si tinguéssim diners, no hauríem de passar per tantes penúries …

El primer matí que per fi vaig poder sortir a pescar, vaig tenir el pressentiment que seria un gran dia. Em vaig endinsar al mar fins a arribar a unes roques i allà vaig tirar la canya amb un bon esquer i vaig esperar més de dues hores fins que semblava que havia picat un dels grossos. De cop, vaig estirar la canya i va sortir un ésser que semblava una sirena masculina, amb un vigorós cos d’home i dues llargues cues de peix.- Qui ets? Què vols? - li vaig dir molt espantat.- El meu nom és Tritó i he vingut per a concedir-te un desig, digues-me el que més desitges i la teva petició es farà realitat. - va manifestar amb una profunda veu.Al principi, vaig pensar que era un somni. Vaig tancar i obrir els ulls i allà seguia aquella criatura del mar.- El que més desitjo en aquesta vida és ser ric - li vaig respondre amb la veu tremolosa.Aquell ésser va somriure com si ja ho sabés i va desaparèixer sobtadament com si el mar l’hagués engolit.El que va succeir a partir d’aquell moment va ser un procés màgic que vaig començar a experimentar només arribar a casa.

 
Elvis Teck | Inici: El Navegant Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  285 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  270 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  337 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]