F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
No m'agrado! (3 de 6)
Inici:  Bitllet d’anada i tornada
Capítol 1 Els primers quilograms

Terapeuta: Robert M. Subjecte: Marta P.

T: Recordes quin va ser el tracte, Marta?

...T: Marta, si us plau, mira’m... Ja sé que aquesta situació no et resulta gens agradable, per a mi tampoc ho és. Contesta’m. Et recordes del tracte?

M: Sí.T: Me’l vols repetir, per favor?

M: Doncs, que si arribava a pesar menys de 40 quilos hauria d’ingressar.T: I saps quant peses aquesta setmana?

M: No t’ho diré.T: No dient-ho l'únic que fas és perjudicar-te a tu mateixa

M: Jo l'únic que vull és que em deixeu en pau.T: Marta vam fer una promesa …

M: La promesa que et vaig fer no té cap valor per a mi.T: Doncs el que haurem de fer és ingressar-te contra la teva voluntat.M: No ho podeu fer.T: Sí que podem, amb el consentiment dels teus pares.M: No si us plau -començo a plorar.T: Ho sento, no volia que arribéssim a aquest punt.M: … -segueixo plorant.T: Tot el que fem és per al teu bé.

La Marta queda absent de la conversa.Pensar que tot va començar aquell maleït dia, aquell 7 d’abril de 2019...Jo no havia tingut problemes d’autoestima, jo era una nena molt extravertida i m’agradava molt estar amb gent. Mai no havia sentit inseguretat. És més, sempre m’havia sentit còmoda amb el meu físic. Tenia malucs i poca cintura però em trobava a gust amb el meu físic. Vaja, fins i tot, m’agradava.De les meves amigues, jo era la que es va desenvolupar abans. Em van créixer els pits i se’m van eixamplar els malucs. Jo veia que era diferent de la resta de noies, però no em preocupava massa. Jo encara em sentia una nena.Aquell dia jo era al pati. El dia abans li havia dit a la meva mare que em fes un bocata més gran de l’habitual, ja que últimament tenia més gana, suposo que perquè estava creixent. Estàvem assegudes en rotllana com sempre amb les meves amigues de tota la vida: la Marina, la Samantha, la Maria i l’Eva.Estàvem parlant, vaig treure el meu entrepà de nocilla i de sobte totes van callar i em van mirar.M: Què passa?

S: Tot això et menjaràs?

M: Sí és clar.E: Tu saps la quantitat de calories que té això.Marina: Si t’engreixes els nois no es fixaran en tu.Maria: Et posaràs com una foca.Em va impactar tant el que em van dir que vaig acabar llençant l’entrepà.En acabar les classes vaig anar a buscar al meu millor amic, el Víctor, per tornar junts a casa com sempre. Durant tot el camí vam estar callats perquè jo encara pensava en la conversa amb les meves amigues.V: Et passa res?

M: Creus que m’he engreixat?

V: I aquesta pregunta?

M: Em vols contestar! - m’estic començant a enfadar-.V: No, per?

Li he explicat detalladament el que m’han dit el meu grup d’amigues.V: No en facis cas.M: Però de veritat que els nois només us fixeu en això?

V: La majoria sí, però jo no.M: Ah.

El terapeuta la feu tornar en raó...T: No creus que les teves amigues eren molt tòxiques.M: Ara veient-ho en perspectiva... sí que ho eren però han madurat i me les estimo molt.T: Sé que ara són bones amigues però t’ho van fer passar molt malament i la culpa que estiguis així és d'elles.M: No de totes, només va ser la Samantha.T: Molt bé se’ns ha acabat el temps estic molt orgullós de com ha anat la conversa.

La Marta però torna als seus records... El se cap no s’atura i recorda els moments com si els visqués en present.

Avui li he demanat a la meva mare que em torni a fer l’entrepà. Aquest cop més petit de l’habitual no vull tornar a fer el ridícul.A l’hora d’educació física toca començar amb l'acrosport i vaig amb el grup de les meves amigues.S: Va noies, toca fer la piràmide jo em poso sota que tinc força.M: Va Maria, posa-t’hi tu també.Maria: Què dius? Posa-t’hi tu que peses molt.

S: Sí que ets una vaca.Totes riuen i una vegada més m’han humiliat.

El terapeuta intenta trobar l’origen del conflicte i convé una trobada amb la Samantha.T: Així que tu ets la Samantha de la que m’han parlat tant.S: Sí soc jo. Qui t’ha parlat de mi?

T: La Marta. Anava amb tu a l’institut.S: Recordo aquella desgraciada. Fa més d’un any que no la veig i no és que m’importi, la veritat.T: Tranquil·la noia... Què et va fer perquè parlis així d’ella?

S: No em va caure bé des del primer moment. Sempre volia cridar l’atenció i anava d’innocent i no ho era gens.T: Què és exactament el que feia?

S: Era tant perfecta que tenia a tots els nois darrere.T: I per això la insultaves?

S: Algú havia de baixar-li els fums.La Marta recorda...

Ja és cap de setmana i per celebrar-ho la Samantha ens ha convidat a casa seva a dormir. Tot i que no estava molt convençuda d’anar-hi, al final hi he anat.S: Entreu noies, ja veureu com ens ho passarem de bé!

E: Hem portat patates i dònuts!

Mare Samantha: En aquesta casa no mengem aquestes coses, així que la Samantha no en menjarà.Marina: Millor per a nosaltres.S: Vinga mare, és un dia especial, deixa’m menjar-ne!

Mare Samantha: Tu saps quantes calories porta això! Si t’ho menges, mai aconseguiràs un home i estaràs sola com jo.Era petita però encara l’afecta. Quan tenia uns 7 anys el seu pare les va abandonar perquè la seva mare havia engreixat al tenir al seu segon fill i se’n va anar amb una noia més jove i més maca.No m’imagino viure sense un pare perquè jo adoro el meu. La veritat és que la meva família està molt unida.

Ja havíem sopat i ens vam posar a jugar a veritat o repte.S: Marta, veritat o repte?

M: Veritat.S: Et liaries amb el Víctor?

M:- M’he callat durant uns segons no m’esperava aquesta pregunta i mai m’ho havia plantejat- No, seria molt incòmode, és el meu millor amic.E: Si està boníssim, jo em liaria amb ell encantada.Marina: T’agrada?

E: A mi no m’agrada ningú.M: Samantha, veritat o repte?

S: Repte.M: Escriu al noi que t’agrada.S: Fàcil, hem estat parlant últimament.Maria: I qui és?

S: Coneixeu al Mark? És un any més gran que nosaltres, és guapíssim i està boníssim.E: El vull conèixer.S: Ni t’apropis.M: Jo ja el conec. Ha estat a casa vàries vegades, és amic del meu germà.S: Què?

M: La veritat és que és bastant simpàtic i també opino que és moníssim.S: Mai es fixaria en tu.M: I això per què?

S: Súper enfadada- Què no ho veus? Què no et mires al mirall?

M: Què passa?

S: Que fas pena.Marina: Crec que t'estàs passant, para ja.Em poso a plorar, no vull saber mai més res d’aquesta tia. No hauria d’haver vingut.M: M’he n’he d’anar.Marina: T'acompanyo.

 
3 de 6 | Inici: Bitllet d’anada i tornada Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  285 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  270 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  337 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]