F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
Un final alternatiu (NAN-7)
Inici:  Història de Leandre i Hero
Capítol 1 I així comença tot

Història de Leandre i Hero

Joan Roís de CorellaEn la nostra mar Mediterrània, en la província de Grècia, en les illes que vulgarment s’anomenen l’Arxipèlag, hi ha dues ciutats, Sestos i Abidos, distants l’una de l’altra per espai de mitja llegua, i aquest espai, ocupat per la mar, impedeix que les dues illes en siguen una. En la ciutat de Sestos vivia Hero, noble donzella de gran enteniment, gràcia i bellesa, la fama de la qual relluïa per tots aquells regnes, i en la ciutat d’Abidos vivia Leandre, de gran perfecció, seny i gentilesa. Sols eren diferents perquè, les gràcies singulars que posseïen, les de Leandre eren d’home, i les d’Hero de donzella.Com es veieren Leandre i Hero

Havia acudit Leandre a una gran festa solemne que celebraven a l’illa de Sestos, i sobre totes les altres donzelles destacava la clara i elegant figura d’Hero, a la qual Leandre amb actitud de tímida tristesa va dirigir la vista, que així ho va decidir la cruel fortuna. Els ulls de la graciosa donzella es creuaren amb la mirada de Leandre, i a l’un i a l’altra els semblà que tenien les entranyes travessades amb fletxes enverinades d’amor, i que els ulls s’enviaven entre si secrets missatges des del més amagat del pensament ferit. I fou tan gran el mal d’aquesta primera vista, que a l’un i a l’altra va fer sentir un profund desig.

No tot és com ho diuen, només sabeu el que us han explicat. Però bé, la veritat és molt més profunda, i només la gent més propera la sap. Potser ara esteu una mica perduts, i molts us preguntareu a què em refereixo. Però per entendre-ho, deixeu-me començar pel principi.

Tot va començar un any enrere del que sabeu. A la mateixa festa que explica el relat del principi. En veure’s es van quedar tan paralitzats, que no van saber reaccionar al que estava succeint al seu voltant. I així és com una simple donzella d’alt rang i un home gentil de pocs diners, van quedar totalment enamorats.

I des d'aquell moment van començar a veure’s. D’un dia per l’altre, tothom va notar el canvi en els enamorats. Estaven més vius, amb més passió. Això va fer que agafessin més confiança i que no s’amaguessin tant. I va arribar el dia, el moment més esperat per part de la família d’Hero; per fi sabien qui era l’home en la vida de la seva filla. Però tota la felicitat i l’entusiasme d’aquells mesos se’n va anar el dia que Leandre va entrar per la porta de casa.

Hero estava indignada, no es podia creure que la seva pròpia família no la recolzés i que no acceptés l'home de la seva vida, l'únic a qui havia estimat. I per enfonsar-la encara més, i perquè no el tornés a veure, la van prometre amb un senyor d’alt estatus. Segons els seus pares, un home digne d’ella.

Va començar a arribar el fred, i Leandre estava aconseguint llenya. Tenia una cabana, modesta i solitària, enmig del no res. De sobte, Leandre va notar una presència darrera seu. Era una senyora arreglada, que es podia deduir que era de classe alta. No tenia cap sentit que estigués per aquell indret. En veure-la, Leandre la va reconèixer i sabia el motiu de la seva visita.

El dinar ja estava gairebé llest, així que Hero començà a parar la taula. Ja feia dos mesos de la discussió amb la seva família. Ella no s’havia plantejat mai prometre's amb un home per conveniència. Però en veure la carta procedent de la seva família, va canviar totalment d'opinió. I de cop i volta Leandre i la senyora van entrar per la porta, fet que comportà que Hero amagués ràpidament la carta.

En veure-la, Hero va abraçar la senyora. Mentre parlaven, Leandre va aprofitar per deixar la llenya al foc. Evadine, la senyora a qui servia Hero, havia estat atenta als moviments de la seva família. Com a bona amiga seva, els va advertir sobre el perill al que estaven sotmesos si es quedaven molt més temps en aquella cabana.

I així va ser com Hero va prendre la terrible decisió. El que li havia dit la seva senyora, i amiga, la va ajudar a decidir sobre el futur. Hero va recollir les seves coses, i aquella mateixa nit va marxar, abandonant Leandre. Quan arribà a la ciutat, a casa, va fer prometre als seus pares que no fessin mal a Leandre. A canvi, ella es casaria amb l’home que ells trobessin apte.

Sortí el sol i Leandre es despertà. L’absència d'Hero el va fer dubtar, ja que era estrany, sabent les hores que eren, que no es trobés al seu costat. Aleshores, Leandre decidí baixar cap a la cuina, i va ser allà on va trobar el que li canviaria la vida d’ara en endavant. Hi havia una carta escrita per Hero, on ella intentà explicar la raó per la qual l’havia deixat:

Estimat Leandre,

No intento que ho entenguis, només espero que em puguis perdonar algun dia. Ho sento, però necessito temps per aclarir les coses amb la meva família. Sé que si t’ho hagués dit en persona, m’hauries aturat, per això he fet el millor pels dos. Segurament quan llegeixis aquesta carta estaré molt lluny. Dona’m temps perquè puguem tornar a estar junts. Només sàpigues que t'estimo i mai t’oblidaré.

La teva estimada, ara i sempre, Hero.”

Començaren a veure’s els primers raigs de llum, i Hero estava preparada per afrontar el seu destí. Però un inoportú i desafortunat contratemps va sorgir. Semblava que estigués malalta, ja que el seu cos començà a defensar-se. I de cop i volta, va començar a gitar sense motiu aparent.

 
NAN-7 | Inici: Història de Leandre i Hero Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]