F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
(joviatblacr)
Inici:  Bitllet d’anada i tornada
Capítol 1 Perduda enmig d'un mar de foscor.

Perduda enmig d’un mar de foscorTota aquesta inseguretat va començar fa tres mesos enrere, un dia d’agost, durant les festes del poble de la seva àvia, aprofitant que la seva àvia era de viatge. La conversa va anar de la següent manera.-Mama, puc sortir aquesta nit,oi?-Fins a quina hora?-Fins a les tres...-Fins les dues, com a molt tard, Marta. Sigues puntual!La Marta era tossuda, les coses s’havien de fer sempre a la seva manera.

Era la típica rossa, amb ulls clars i alta. Vivia amb la seva mare a Barcelona, però havia anat a passar les vacances d’estiu a casa l’àvia, en un petit poble de muntanya. El seu pare va morir quan ella era petita, així que la seva mare va fer-se càrrec d’ella, des de ben petita, tan bé com podia.Les seves amigues li havien ofert alcohol i va seure en un petit carrer vora de la plaça del poble. Amb totes elles, van beure per primer cop com si no hi hagués un demà. Cansades de beure, es dirigiren a la plaça del poble, on hi havia música des de feia hores. Era la 1 de la nit. Encara tenia una hora per gaudir amb les seves amigues, tot i que sabia que no arribaria puntual a casa.Van decidir situar-se al centre de la plaça. Entre moviments, crits, cants i glops ja s’apropaven les dues de la matinada. La Marta va decidir allunyar-se durant uns minuts per tal de recuperar-se després que el cap li donés voltes. Passats uns minuts se’n va tornar amb el seu grup d’amigues per acabar de gaudir del que li quedava de nit.-Marta! Vine un moment que necessito parlar amb tu- li va dir el Nil, el seu xicot de feia vora un any.

-Digues... - va respondre ella, rient.

-Últimament he estat reflexionant sobre la nostra relació i he arribat a la conclusió que això no va enlloc, que vivim a molta distància i... això ens fa mal- es va explicar ell. I va afegir: No et vull fer mal -amb certa compassió.Ella va mirar-lo, rient, i va dir:

-Nil, no diguis tonteries -va replicar.

-Has begut,oi? -va preguntar sense esperar resposta- Ja en parlarem demà o quan estiguis sòbria.

-Que estic bé Nil, parlem-ne ara!

-Que no Marta. Fins demà!- va exigir amb força.Després d’aquesta conversa, la Marta no sabia com prendre’s les paraules del Nil.No sabia si sentia de debò el què li havia dit. Demà, seria un altre dia i ja ho parlarien amb més tranquil.litat.Va fer un últim glop d’alcohol del vas d’una amiga seva.S’escolta sonar l’inici de la seva cançó preferida, la qual canta amb totes les seves forces junt amb el seu grup d’amigues, que cap d’elles n’és 100% conscient del què fa, però sembla no importar-els-hi aquest fet.Aquesta cançó acaba i en comença una altra. ‘Bailando por ahí’, una de les cançons de reggaeton antic preferida de mig poble.Eren ja vora les dues, la Marta es despedeix de les seves amigues per tornar-se’n a casa abans de que sigui massa tard.La seva casa es troba dos carrers més amunt de la plaça del poble, just al costat de l’església. Ella decideix anar tirant sense pressa ja que ja fa tard, no val la pena afanyar-se. A més a més, sap que les bronques de la seva mare no són gaire fortes a diferència de les que els hi fan a les seves amigues.Segueix el seu camí cap a casa, perduda en els seus pensaments.Les llums del carrer en el què es troba, són apagades, quant del fons del carrer apareixen unes ombres acompanyades d’unes veus masculines. No hi fa cas a aquest fet.En mida que aquestes ombres se li apropen, van agafant la forma de cossos masculins.Se’ls creua, segueix caminant, aquest cop més ràpid.Falta només un carrer per arribar a casa seva, quan de cop veu les ombres masculines reflexades al terra just darrere seu, ella avança més ràpid. S’espanta, però en cap moment para de caminar. Les veus cada cop són més properes tot i haver caminat tan ràpid com les seves cames li permetien.Ja veu l’entrada a casa seva 20 metres enllà. Segueix caminant sense parar, els homes fan el mateix just al seu darrere.Allarga la mà per obrir la porta de l’entrada de casa seva, però algú ho fa abans que ella.
 
joviatblacr | Inici: Bitllet d’anada i tornada Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1126 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  285 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  270 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]