F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
Dues vides en una vall (JoviatARIR)
Inici:  Canto jo i la muntanya balla
Capítol 1 Quatre esquís i una sorpresa

Sabia que si parava m’atraparia.

No em podia treure del cap aquella fastigosa i repugnant tragèdia que vaig haver de suportar el dia anterior. Aquells pensaments m’esperonaven a seguir endavant, ignorant la fatiga i el cansament que em perseguia hores enrere. Corria esquivant els arbres que s’interposaven entre la meva salvació i la meva perdició eterna. Cada cop la sentia més a prop. Em venien calfreds cada cop que notava la presència d’aquella bèstia desesperada.

Portava dies seguint-me per aquells immensos i densos boscos. Sentia els seus gemecs cada vegada més propers i tenia por de que el meu destí fos el mateix que el de la Queralt.

Tot va començar fa uns quants dies, quan la meva dona i jo vam decidir realitzar una sortida per les descomunals valls dels Pirineus francesos. Ho teníem tot a punt per endinsar-nos en aquella aventura. Vam arribar a l’estació d’esquí i la neu ens cobria fins el turmell. Es feia feixuc avançar, per això vam decidir llogar uns esquís; per poder baixar fins la boca de la vall. Ens vam posar en marxa i vam començar a descendir per la pista, tot anava bé fins que vaig decidir fer una foto per immortalitzar el moment. Li vaig demanar a la meva dona que es posés ben arran de la tanca de fusta. Vaig treure el pal selfie i em vaig recolzar a la tanca. Just quan em disposava a tirar la foto, la tanca va cedir... Vam baixar per la vall agafats fins que un arbre ens va separar. Vaig xocar de cap contra una pedra, vaig caure en la profunda foscor de la inconsciència...vaig perdre el coneixement.

***

- Ricaaard!- cridava desesperada.

Em va semblar sentir la seva veu, però no sabia reconèixer d’on venia. Seguia atordit pel cop i no era capaç d’aixecar-me.

- Ajuda!- vaig dir amb un fil de veu.

En sentir-me em va buscar durant una estona fins que em va trobar mig enterrat de neu. Em va ajudar a aixecar-me.

- Estàs bé? - em va preguntar, preocupada.

- Sí, anem a buscar algun aixopluc... –estàvem espantats i esporuguits.

Em vaig adonar que la Queralt coixejava i li vaig oferir els meus pals de muntanya. Al cap d’una hora caminant vam trobar una cova. S’hi estava bé comparat amb el fred de fora. Vam decidir passar-hi la nit. Al vespre, vaig sortir a agafar llenya. Em va costar molt trobar soques seques perquè totes estaven humides per la nevada del dia anterior. Finalment vaig trobar un lloc amb troncs apilats i, curiosament, estaven ben secs. En vaig agafar un parell i vaig marxar. De tornada, anava pensant de quina manera podíem encendre el foc, no teníem cap encenedor. Mai ens havíem trobat en una situació semblant a aquella. Quan vaig arribar a la cova, em vaig trobar la Queralt mig congelada, quasi no podia parlar.

Només em faltava això! Ella em mirava espantada i jo vaig fer tot el que vaig poder per intentar que tornés a escalfar-se. Com que encara no sabia com encendre el foc, la vaig començar a abraçar i a cobrir-la amb tot el que tenia. Per sort, al cap d’una estona em vaig adonar que ja podia parlar. Tot tornava a la normalitat.

Vaig anar provant diverses maneres d’encendre la llenya, fins que fent xocar algunes branques seques amb una pedra aconseguí escalfar aquella freda cova. La Queralt estava endormiscada. Així va acabar aquell dia: els dos dormint arraulits sota l’escalfor del foc i la foscor de la nit. L’endemà, al matí, quan ens vam despertar, vam descobrir que aquella nit havia nevat bastant fort. No podíem sortir de la cova, fàcilment, a causa del gran gruix de neu que havia caigut. Amb l’ajuda de la Queralt i algunes branques, vaig trobar la manera de treure tota aquella neu que cobria la meitat de la sortida.

Ara tocava buscar el camí de tornada... 
JoviatARIR | Inici: Canto jo i la muntanya balla Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]