F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
La ignorància de jutjar (AMS)
Inici:  La Bruixa
Capítol 2 El misteri de la família Fitch

-Aquest més les despeses han pujat. Els diners només arriben per pagar l'aigua i el gas, no sé què farem per pagar els deutes que cada vegada són més grans.- Cada mes es repetia la mateixa història: com arribar a final de mes?

Tothom sabia que el sou d'una persona de color era molt inferior al d'una persona blanca i tot i treballar a balquena no es podien pagar totes les despeses. Per aquest motiu, decidia a ajudar, la petitaLucyva buscar un treball com a minyona. Ràpidament va saber d'una parella que esperaven un fill i buscaven algú que es fes càrrec: els senyorsFitch. Recordava els primers mesos, incòmoda, a la casa sense trobar ben bé el seu lloc peròalnéixer la Madison tot canvià.

La veia corrent a l'immens jardí ple de rosals, feliç, al gronxador, i cridant el seu nom:Lucy, vine, engruixem més alt que vull tocar els núvols,Lucy,Lucy,Lucy... De sobte es despertà. La veu era greu i ronca, va deduir que era un altre cop el senyor Montgomery que venia a prendre-li declaracions per començar a estudiar el seu cas.

El senyor Montgomery, en veure el rostre de desesperació a laLucy, per experiència, va reconèixer la seva innocència tot i que sabia que seria més complicat demostrar-la davant un jutjat ple de persones disposades a acusar el més dèbil. És per això que tan aviat com va poder es va posar a investigar sobre la família.

Efectivament aquella tarda havia anat a la comissaria per prendre-li declaracions sobre el dia del crim i ella hagué d'explicar tot el que sabia. Recapitulà fins al dolorós matí de l'assassinat i narrà els fets tal com els recordava. Aquell dia laLucyhavia matinat per acabar de recollir i netejar la casa de la nit prèvia. Aquell vespre la grandiosa casa brillava més i s'havia vestit de festa. La mansió estava a vessar de flors i ornamentació i els convidats mai paraven d'arribar. ElsFitchcelebraven el 20è aniversari de l'empresa familiar i havien decidit fer-ho exageradament per demostrar el gran progrés de l'empresa i el seu bon resultat. La jove minyona havia estat molt enfeinada amb els preparatius i feia dies que treballava sense parar. Durant la nit, primer ficà al llit a les germanes i després baixà a la festa per fer de cambrera. La festa acabà tard, però això a la senyora no li importava. L'endemà, en despertar-se, la casa devia estar impecable, per això, laLucyes llevà ben d'hora. Després de recopilar tota la informació necessària va marxar, però no hi havia dia que no vingués a veure-la, suposo perquè en part sentia llàstima.

LaLucyajudava com podia però sempre havia estat una persona molt discreta que no tafanejava les coses dels altres. Ella no coneixia gaire els secrets de la famíliaFitchtot i que coneixia a algú disposat a ajudar que els podia esbrinar: la Madison. La germana gran de laKatyhavia estat la més afectada i faria qualsevol cosa per col·laborar. Un matí l'advocat es reuní en secret amb germana de la víctima. Ella no dubtà en dir que sí i sabia exactament amb qui parlar per esbrinar tots els misteris ocults en la família: amb l'àviaGrace. L'àvia era la persona que més coneixia l'empresa i havia estat a boca de canó des de la seva fundació, si hi hagués algú que no s'alegrés de la gran prosperitat de l'empresa ella ho sabria.

El mateix matí, després del seu encontre secret fou a visitar la mare de son pare a la biblioteca. En començà els problemes de malucs, per comoditat, la família de l'anciana va decidir instal·lar-la allà on passava llargues hores, sola, cosint, immersa en els seus pensaments. Únicament hi havia una persona que veritablement li dediqués el seu temps, la minyona. Després d'atendre les seves necessitats sempre seia per xerrar amb ella però se l'havien endut feia uns dies que se sentia oblidada. L'àvia estava concentrada, intentant que els trèmols de la mà no li impedissin acabar la bufanda de ganxet que setmanes enrere havia començat, quan un soroll provinent de la porta la desconcertà. De sobte aparegué el cap de la seva néta major i inevitablement un somriure se li dibuixà a la cara. Amb prou feines venia algú a veure-la i ja s'havia acostumat a passar les llargues hores sense cap mena de companyia, només amb les seves reflexions. La Madison entrà a l'habitació una mica amoïnada perquè temia generar sospites en preguntar sobre l'empresa però canvià d'opinió en veure les espurnes que saltaven dels seus ulls de felicitat. Sense rumiar-s'ho dos cops l'àvia va relatar la història sencera del negoci familiar, des del seu origen fins al moment. Fins i tot li ensenyà un llibre que contenia documents i fotografies dels seus primers anys. La Madison gaudia aprenent sobre les seves arrels però no trobava res sospitós que pogués beneficiar a laLucy. Continuava fullejant acuradament el llibre que l'àvia li havia prestat fins a trobar una foto del dia de la inauguració. Tot i semblar normal a primer cop d'ull, alguna cosa no acabava d'encaixar. A la imatge apareixia son pare de petit, l'avi i l'àvia amb un nen d'uns quatre anys als seus braços a qui no va ser capaç de reconèixer. El seu pare era fill únic o això era el que sempre li havien dit però el més estrany va ser la contestació de l'àvia en preguntar-li sobre el nadó. Ella va aclarir que només era el fill d'una veïna que estava present el dia de l'obertura de l'empresa, ara bé aquesta resposta no va ser prou bona per a convèncer a la seva picardona néta.
 
AMS | Inici: La Bruixa Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3801
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Curial e Güelfa
ANÒNIM  267 grups
La felicitat d’un pollastre a l’ast
MARTA SOLDADO  331 grups
Les paraules ferides
JORDI SIERRA I FABRA  477 grups
La Bruixa
CAMILLA LÄCKBERG  979 grups
Estudi en lila
MARIA ANTÒNIA OLIVER  179 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
                   

Amb la col·laboració de:
               

[Web creada per Duma Interactiva]