Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATSMauro
Maó
 
Inici: Canto jo i la muntanya balla

Capítol 1 La calma abans de la tempesta
Vam arribar amb les panxes plenes. Doloreses. Els ventres negres, carregats d’aigua fosca i freda i de llamps i de trons. Veníem del mar i d’altres muntanyes, i ves a saber de quins llocs més, i ves a saber què havíem vist. Rascàvem la pedra dalt dels cims, com sal, perquè no hi brotessin ni les males herbes. Triàvem el color de les carenes i dels camps, i la brillantor dels rius i dels ulls que miren enlaire. Quan ens van llambregar, les bèsties salvatgines es van arraulir caus endintre i van arronsar el coll i van aixecar el musell, per sentir l’olor de terra molla que s’apropava. Els vam tapar a tots com una manta. Als roures i als boixos i als bedolls i als avets. Xsssssst. I tot plegats van fer silenci, perquè érem un sostre sever que decidia sobre la tranquil·litat i la felicitat de tenir l’esperit sec.La llum de l'alba banyava el verd i frondosa vall, fent brillar la rosada a les fulles dels vells arbres, florits, com resquills de gel multicolor, contrastats per les altes muntanyes que s'alçaven a l'horitzó, imponents i cobertes de neu, refulgien com si de vidre es tractés. Els ocells, mandrosos, alçaven el vol mentre cantaven una alegre cançó i les abelles començaven a rondar la nombroses flors buscant el preuat nèctar que en aquestes es trobava. Al lluny, un llogaret, un llogaret que esteia a la zona des de uns cent anys. Shirakawa. Poble de pagesos i ramaders, gent humil que sobreviuria amb prou feines el proper hivern. Les reserves de menjar eren escasses, el que entreveia un futur funest. Els galls es van escoltar, despertant als habitants de la zona, com una ordre perquè es posessin a treballar. El quart cloqueig de el gall va fer que el seu somni es esfumase. Gairebé no havia pogut dormir en tota la nit, a causa de el fred i la humitat, que es pegaven a el cos amb una abraçada gèlid. Un calfred va recórrer el cos alt i prim de el jove, el qual es va aixecar amb un àgil moviment. Es va vestir i va deixar el dormitori. Avançant cap a la petita i humil sala d'estar, va sentir unes veus provinents de la sala. Es va parar, pensant com actuar, valorant tornar al seu futon o seguir avançant. Indecís, va aguditzar l'oïda. Dues de les veus van resultar conegudes, però hi havia una tercera. Greu i severa. Es va preguntar amb qui podrien estar parlant seus pares tan a prop de l'alba i, encara que estranyat, va entrar a l'habitació i va donar una ullada ràpida a l'escena. Al costat dels seus pares, hi havia algú que li resultava desconegut. Anava vestit amb un quimono brodat de seda, el que ressaltava més la seva robusta i alta figura. Les seves faccions eren severes. Tenia els ulls marrons, el nas allargada, uns llavis fins i una mandíbula quadrada. El seu pèl estava recollit amb una cua. No va poder evitar anorrear davant la vista de la katana que penjava de l'cinturó. Els tres rostres es van girar ràpidament cap a ell. 

Vine, acosta't, Takashi- va dir el seu pare amb el que intentava ser un somriure. Semblava més pàl·lid que de costum -Et presento al nostre daimyo, el senyor Hayato Fukui.

 El jove, el va mirar, sent conscient de la gravetat de l'assumpte entre mans. 

-És un plaer senyor, que ens honori amb la seva presència en la nostra humil morada- va pronunciar de la manera més educada possible, mentre realitzava una gran reverència.

 -Per desgràcia, aquesta visita no és del meu grat, vailet, ja que no es deu a altra cosa que a un tema monetari. Fa 2 mesos que no rebo ni un sol tribut cap a la meva persona. Aquests actes tenen conseqüències molt grave.-manifestà pujant el to de veu, irritat-.

El cap de família va intervenir ràpidament, sense tenir el coratge a mirar-lo als ulls -Li prego que ens disculpi, senyor. L'última tempesta va arrasar amb totes les collites. Ni tan sols tenim per alimentar-nos nosaltres. Li prego que sigui benevolent amb nosaltres.

 -Això és intolerable, Kimura! Ni una sola persona m'ha presentat respectes a tot el llogaret! -Va dir el senyor, aixecant-se de cop i caminant cap a la porta amb pas ferma- No penso permetre una cosa així en les meves terres! 

La mare, va mirar a terra, visiblement afectada i afligida. El pare es va aixecar, després d'ell, nerviós i sense saber què fer. Ella, ràpidament va agafar la seva màniga. Fukui, va sortir de l'estada, recte i seriós, amb pas decidit. El pare es va deixar caure en l'aspre coixí, sospirant, per a posteriorment mirar a la resta de la família. 

-Ho sento. No hi ha res que puguem fer ...

-Tranquil, Naoko. Tot sortirà bé. Potser, a la fi han crescut els cultius. 

El pare, abatut, la va mirar abatut

-Matsuko, l'època de recol·lecció ja va quedar molt enrere. És impossible ... Així i tot, Takeshi, acosta't a l'hort, a comprovar-ho.

 -Sí, pare. Ara mateix... El noi va sortir de la llar i es va encaminar cap als cultius. A l'arribar, el esperava una desesperançadora vista. Ni un sol brot. Malgrat la seva curta edat, sabia que es trobaven en problemes. Va agafar un parell de cubetes recolzades en el graner i, es va encaminar cap al riu més proper, el Shō. A l'arribar, es va asseure a les roques i va menjar el poc que va portar amb ell, mentre observava la cristal·lina aigua, la qual permetia observar unes figures multicolor que es lliscaven i botaven ràpida i alegrement sobre el mantell transparent. Takashi no va poder contenir un somriure. Va omplir els dos cubs vells i una mica menjats pels tèrmits, desitjant com cada dia que aguantessin el pes de l'aigua i es va dirigir de tornada al llogaret el més ràpid possible, sense temptar la sort. Ja en el seu destí, va regar els camps, va deixar els cubs en el seu lloc i va tornar a casa. Es va descalçar, notant la sensació suau i reconfortant de l'tatami. Al saló, l'esperaven els seus pares. 

-Takeshi, la teva mare i jo hem estat parlant. Molt al nostre pesar hem decidit deixar Shirakawa. És perillós quedar-se. Ens temem el pitjor així que ens anirem demà a al vespre.

 La mare va intervenir en la conversa

-Per ara, ve recollint les teves coses i menja alguna cosa, fill, que has de tenir molta gana. 

El jove va assentir i es va dirigir feia la seva habitació. Va recollir les seves poques possessions, les quals tenien un gran valor sentimental per a ell i les va guardar en el seu sarró. Es va asseure en el seu futon, recordant, nostàlgic, vells temps. Era conscient que havien de marxar, però va permetre a la seva ment divagar. Va recordar la seva arribada a poble, quan només era un nen. El seu pare estava malalt i no sabien si arribarien. Estranyament, va aconseguir recuperar-se. Després d'arribar, el seu pare va construir la casa amb les seves pròpies mans, el que va fer que a causa de l'esgotament, el mal que arrossegava tornés. Va estar a la vora de la mort durant dies, però gràcies a un conjunt d'herbes medicinals de la zona, va sanar. Per desgràcia, el mal tornava cada poc temps, cada vegada més lleu. L'última vegada, va ser fa poc temps. A la seva ment també van tornar memòries de la pesca que realitzava al costat d'ell cada pocs dies al Shō, de jugar amb els nens de la vila en la seva infància, sentint en el seu interior que mai més els tornaria a veure i que, arribaria un moment que fins i tot oblidaria els seus noms, de la sembra anual; moments feliços que sabia que no tornaria a reviure i que li ancoraven a aquest poble, que el convertia en la seva llar. Amb un ràpid moviment de cap, va aclarir la seva ment. No era bon moment per reviure antigues vivències. El seu estómac rugir. 

Takeshi es va aixecar i va caminar fins a la cuina. Va omplir el Shiru Wan amb una mica de sopa, es va asseure en el seu coixí i se la va beure d'un glop. Va deixar el bol sobre la baixa taula i va mirar al seu voltant. Mitjançant el shoji es filtrava l'escassa llum de l'ocàs ¿Tant de temps havia passat immers en els seus pensaments? No li va donar importància. Mentre caminava cap a la seva habitació, va sentir una estranya sensació al ventre, un mal pressentiment. Tot d'una una forta pressió al pit, deixant-li sense respiració per uns instants. Va sentir que perdia totes les seves forces i tot es tornava negre. Una estranya imatge va venir a la seva ment. Tot era foc. Entre el fum i les flames es trobava una gegantesca figura, d'un vermell fosc, amb unes banyes enormes i una maça metàl·lica, amb punxes banyats en sang. La seva expressió es va tornar en un somriure tètrica. Va començar a riure. Takeshi va intentar cridar, però les paraules no sortien de la seva boca. Va intentar córrer, fugir, sense èxit. La por ho paralitzava. L'ésser es va acostar a ell, amb pas ferm. Sent conscient del seu fatídic destí, va tancar els ulls, mentre sentia com les llàgrimes sortien lentament dels seus ulls. Va tractar de moure el seu rígid cos, com un últim intent d'escapar, sense aconseguir-ho. Tot d'una, una resplendor escarlata brillantor en l'aire, baixant ràpidament cap al noi.
 Comenta
 
Capítol 2 Tempesta de foc
En aixecar-nos l'endemà, baixem la vall, amb els nostres carruatges malparats. Cada família va començar a construir la seva pròxima llar, inclosa la meva, gràcies a l'equipament que portaven de llocs llunyans i a la gran quantitat de recursos que es trobaven. Lentament, però sense pausa, transformem aquest lloc verge, en un petit llogaret. Conreavem la terra fèrtil i pescavem en el riu, convertint a aquesta població, en una molt pròspera.De sobte va obrir els ulls, agitat. Una taca de sang se situava en el sòl, en el qual es trobava Takeshi. Lentament, es va aixecar, notant una punxada de dolor, per la qual cosa es va palpar la part posterior del seu cap, quedant la seva mà plena de sang. El jove es va netejar la seva mà en els pantalons i va caminar fins a la seva habitació, buscant alguna cosa amb el que parar el sagnat.En arribar, va obrir l'armari, trobant un drap vell, amb el qual maldestrament es va embenar la ferida. Mentre sortia de la seva habitació, un esquinçador so va arribar a les seves oïdes. Era un crit, d'auxili, d'una angoixa immensurable. Nombroses veus es van unir a aquest, al costat de la inconfusible olor del fum. Alguna cosa anava malament, molt malament. El noi no va poder evitar pensar en la seva descoratjadora visió. Va córrer cap a la cuina, agafant un ganivet amb ell. Ràpidament, es va dirigir a l'habitació dels seus pares. El seu pols s'accelerava cada vegada més. En arribar, va entrar, adonant-se que ja no estaven.Aterrit, va sortir fora de la seva llar. Tot el llogaret cremava en flames, una dotzena de genetes galopaven entre les flames, matant a tot aquell que intentés fugir. Desenes de cossos sense vida es repartien pel poblat. Takeshi va estrènyer amb força el mànec del ganivet i va començar a córrer. Escapar, era l'única cosa en el que podia pensar. Escapar del foc, de les catanes, de les fletxes. Escapar de la mort. Res de tot allò li semblava real, excepte el foc. Aquest foc que li aterria, del qual no venia la seva final. Entre aquest, una figura vermella es va obrir pas. El monstre de la seva visió es va acostar a pas ferm cap a ell. El jove, es va girar, únicament per a adonar-se que després d'ell, les flames havien devorat la seva nova via de fuita. L'enorme esser va deixar de caminar, mirant-lo amb un somriure.-Un Kimura?- va dir amb una veu greu- Desgraciadament, ets l'únic que segueix amb vida. Els teus pares van ser valents, si et consola. Van intentar lluitar, encara que sense molt d'èxit- el gegant va riure, de manera burleta- Hauríeu d'haver pagat els vostres tributs, Kimura. És una llàstima…

El jove, es va intentar allunyar, caient a terra. No podia acceptar el que deia. Havia d'estar mentint... Simplement, no podia acceptar que tot el que tenia fins a aquest moment acabés, que la seva pròpia vida acabés. 

La figura escarlata va portar la mà a la seva esquena, agafant la seva maça

-Però no et preocupis noi, tot acabarà aviat…

Takeshi va tancar els ulls, acceptant la seva destinació. El galop d'un cavall, va arribar a les seves oïdes. Una fletxa va xiular en l'aire, impactant en l'espatlla del monstre. Aquest va cridar, amb ràbia. Un figura sobre un cavall blanc va carregar contra el seu enemic, desembeinant la seva catana. El gegant va intentar colpejar al guerrer amb un cop de la seva arma, sent aquest esquivant àgilment. Després d'això, li va propinar un llarg tall al seu braç, provocant així que un bufit monstruós s'escapés de la seva boca. Posteriorment, va avançar entre les seves cames, saltant del cavall i aterrant amb una gràcil tombarella. Abans que la gegantesca figura pogués reaccionar, va clavar la seva fulla en el seu turmell, fent cridar al monstre i que aquest girés ràpidament, per a intentar colpejar-lo. El misteriós nouvingut, va saltar sobre el seu braç, apuñalandolo i, aconseguint així un bon agarri amb el qual escalar per a arribar fins a un punt feble del seu enemic. El seu adversari va aixecar el braç ràpidament, per a intentar deslliurar-se de, al seu parer, insignificant figura. Però aquesta, va saltar a la seva espatlla, des del qual, va tenir accés a la seva jugular, seccionant-l'amb un tall de la seva catana, baixant del monstre d'un boto. Un clapoteig va anunciar la mort del gegant, caient d'esquena. El misteriós guerrer es va acostar a Takeshi, encara en el sòl, mentre netejava la seva fulla i la guardava en la seva fongui. En arribar a ell, ho va mirar seriosament durant uns instants, per a posteriorment, estendre-li la mà.-Aixeca, noi, no et faré res.
 Comenta
 
Capítol 3 Owari
Takeshi, espantat davant la presència d'aquell home ensangonat, es va arrossegar cap endarrere, per a allunyar-se de l'abast del guerrer. Aquest el va mirar, impassible davant la seva reacció.-Mira, sagal. Les tropes de Hayato segueixen en el llogaret. Si vols sobreviure, aixeca i puja't al cavall-va dir per posteriorment caminar cap a la seva muntura.El jove va dirigir la seva vista cap a la seva vella llar, ara en silenci, exceptuant el crepitar del foc. De sobte, els cascos dels genets van arribar a les seves oïdes. Unes figures negres van aparèixer al lluny entre les flames. Va córrer cap al nouvingut i va pujar al corser d'un salt. Mentre el guerrer arriava a l'animal, els causants de tota aquesta destrucció van arribar al petit clar, carregant els seus arcs en veure'ls. El desconegut va atiar al cavall, perquè fos més ràpid mentre sortia del llogaret. Les tropes enemigues s'acostaven cada vegada més a ells, tibant els arcs.-Pel riu!-va dir Kimura-Són massa per lluitar!

El rossí va girar ràpidament cap a l'esquerra, per a dirigir-se així, cap a la seva nova destinació, provocant gairebé la seva caiguda de la muntura. Rabent i veloç, va recórrer el camí fins a la font d'aigua. No va poder evitar estremir-se davant el contacte amb el gèlid líquid. Una xiulada llarga va trencar la monotonia de l'ambient, seguit d'un gran dolor punxant en l'espatlla esquerra, barrejant la seva sang amb el corrent del Shō. Un bufit de dolor es va escapar entre les seves dents mentre s'emportava la mà cap a la seva extremitat esquerra, notant la fusta del astil. Malgrat el dolor, va aconseguir mantenir-se sobre el corser. Passat el riu, la sendera els va internar en un bosc profund, deixant enrere als seus enemics. Aprofitant aquesta circumstància, van decidir fer un alt en la seva travessia, baixant de l'animal. Takeshi es va recolzar en un arbre, a causa d'un mareig per la pèrdua de sang. El seu company es va acostar a ell

-Jove? Et trobes bé?- va dir per a posteriorment adonar-se de la fletxa clavada en la part posterior de la seva espatlla- Merda… Aguanta, noi, et posaràs bé.Malgrat els ànims del seu acompanyant, no pot recompondre's de la pèrdua de sang, perdent el coneixement.El dolor va ser el causant del seu despertar, el qual va venir seguit d'un crit. Es va emportar la mà a la seva ferida, sent retingut pel seu salvador.-Aguanta una mica més, gairebé està fora-va dir el seu company mentre intentava novament treure la fletxa, sortint aquesta finalment, xopant així la part davantera de l'espatlla plena de sang, sent retinguda per un drap.Els ulls del jove es van omplir de llàgrimes a causa del turment que aquest estava sofrint. El seu acompanyant le dió una palmada a l'esquena.-Ben fet, sagal. En un parell de setmanes la ferida hauria d'estar curada.-Qui és?-va dir Kimura mentre s'aixecava, encara adolorit- I, per què m'ajuda?

-El meu nom és Hotaru Hashimoto, ronin del llogaret Sawara. Va ser destruïda pel mateix causant de la matança en la teva, Hayato Fukui. 

-Takeshi Kimura, gràcies per salvar-me-va dir amb una lleu reverència.-Descansa i recupera't, després començarem l'entrenament.A causa d'unes jornades de calma i tranquil·litat, l'avanç en la seva recuperació va ser notable i al seu torn gràcies al seu entrenament, va donar sintomas de mejoria en el maneig de l'espasa. Van ser mesos llarg de rude entrenament per a aconseguir una gran destresa en el combat, coincidint això a principis d'abril, mes en el qual Fukui feia una festa anual per a commemorar la florida dels cirerers. Aprofitant aquesta circumstància, duria a terme la seva venjança.Va amarrar a la seva muntura en un lateral de la sendera i va guardar el punt en la part posterior del seu cinturó, per a posteriorment dirigir-se cap a l'esdeveniment. En arribar, va llambregar el terreny, localitzant així  a nombrosos guardes que campaven per la zona i al seu objectiu, el qual es trobava recolzat en un dels múltiples cirerers que adornaven el verd camp. Lentament, es va acostar a ell, amb pas ferm i decidit. Només pensava en el seu objectiu, centrant tots els seus sentits a complir la seva comesa. Sent conscient de la quantitat de soldats que hi havia en la zona, sabia que no podia estar molt temps en el lloc, ja que algun podria reconèixer-lo. Estant ja a pocs metres del seu enemic, va treure la fulla, agarrant-la amb fermesa. 

Un centelleig va brillar en l'aire, apagant-se en el costat de Fukui. A causa de l'habilitat del jove, la daga va acabar entre dues costelles, perforant-li així un pulmó, fent que no pogués cridar. Va caure a terra amb un so sec, mentre s'ennuvolava la seva vista, l'única cosa que va poder veure abans que la seva vida acabés, va ser en Kimura allunyant-se, mentre les flors dels cirerers queien com a flocs de neu.
 Comenta
 


INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]