Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATSbiohazardy_
Sant Boi De Llobregat
 
Inici: La Bruixa

Capítol 1 Poble negre“Era impossible saber quina mena de vida hauria tingut aquella criatura. En quina mena de persona s’hauria convertit. A què s’hauria dedicat, a qui hauria estimat, per qui hauria plorat, a qui hauria guanyat i perdut. Si hauria tingut fills i, en aquest cas, com haurien estat. Fins i tot resultava difícil imaginar-se el seu aspecte quan s’hagués convertit en una dona. Amb quatre anys, res no estava decidit encara. El color dels ulls li mudava entre el blau i el verd; els cabells, negres quan va néixer, ara eren clars, però en aquella cabellera rossenca s’entreveia un matís rogenc, i de ben segur que el color hauria tornat a canviar. I en aquell moment encara era més difícil de dir. La nena surava inerta, de bocaterrosa, amb la cara girada cap al fons de l’aiguamoll. Tenia el clatell cobert d’una capa gruixuda de sang coagulada. Els tons clars que matisaven els cabells tan sols s’endevinaven en els flocs que es bressolaven al voltant del cap.”


El vell ludòpata treu ara el cap per la finestra. L’expresidiari manifesta la serenitat d’un bon copilot: marca el camí amb gràcia i indicacions clares de dits. El seu to de veu neutre s’esforça per salvar l’últim retall de pau al punt àlgid de criticitat que feia més d’una dècada que el districte no patia.

-Només ha d’agafar el camí de la dreta i haurem arribat, xèrif.

La grava que ressona sota el pes del cotxe és humida, i els grills, destorbats, s'amaguen amb fervor del gran tot terreny que ha trencat el so de pluja. El sacerdot, més neguitós que els seus companys de viatge, rumoreja al seient de darrere, en veu inintel·ligible i com un mantra per mantenir la tremp de calma, la mateixa idea cridanera que tot el veïnat rebutja assimilar; fa més de dues dècades que no ha ocorregut un incident tan escabrós en aquest tranquil i pastorívol poble.

L’escena els hi provoca malestar a cada ós, ressentiment a cada múscul i un mal gust de boca que roman amb els personatges fins a l'abandó del lloc de l'esdeveniment. Desenes de persones s'amunteguen al voltant del pont del llac, que de dia s'aprecia pintat de verd. Ara es mostra com una taca negra que condueix a la catàstrofe que ha commocionat també a en Dino, un conegut vilatà de la zona i sociòpata; té el gest desencaixat d'horror i subjecta una llanterna per col·laborar amb un policia.

El sacerdot i el ludòpata estableixen una conversa de condol amb les veïnes que es cobreixen la cara amb les mans i enganxen les criatures a les seves faldilles, com si les volguessin protegir de patir el desenllaç de la nena rossa que jeu de bocaterrosa.

Fa més de tres dècades que ningú no ha mort en estranyes circumstàncies.

Feia, fins aquesta nit, una eternitat des que no apareixia un infant mort al llac.

-Pare, els familiars de la víctima demanen parlar amb vostè. Els hi he dit que s’aproparà en quant tingui oportunitat. -El sacerdot aixeca la vista i assenteix amb el cap abans d'emprendre el camí cap a la residència d'estiu dels Hayes. Situada tan fatídicament prop del llac, és anhelada per tot transeünt i viatger que posseeix la mala fortuna de creuar un més dels tants pobles negres que les societats extremadament intolerants i colèriques ens regalen; aquest racó corrupte, aquesta selva envejosa, aquesta vall plena de personatges de dubtosa credibilitat, aquesta ratera que alberga tanta mentida, odi i devoció extrema per un Déu injust, ha estat avui castigada.

I la casa del llac ho sap.

La noble residència de la família Hayes coneix la situació pudent i malaltissa, i vol venjança.

La Lena Hayes plora i escridassa a l’equip d’investigació davant la notícia que no existeixen indicis de violència o assassinat al cos de la nena. Només un cop al cap a causa de la caiguda precisa sobre una roca, predica el forense. L’error que trastocarà la superficial i mesquina vida dels fanàtics del rumor, bojos de la caça, rebutjants dels pelegrins i enaltidors del conservadorisme és la innocent mentida de la mare que busca evadir-se de culpa:

-Algú es va emportar la meva filla!

Sempre hi ha dimonis i bruixes a la ràbia. I aquesta, condueix ara a la desconfiança de la comissaria envers tots els habitants del calmós paratge.

I la incerta ment humana dels acusats, reaccionarà a la mentida amb més mentida.

 Comenta
 
Capítol 2 Llops a la caça
La veu s’estén amb una velocitat vertiginosa, i al dia següent els pobles veïns es troben plenament cabussats en l’incident. Finalment, la notícia sobre la troballa de la nena del llac, com se l’anomenarà en els titulars de cada diari, arriba a les oïdes d'un home calb, vestit i que sosté la més reeixida cadena televisiva. Aquesta està basada en el murmuri, la remor i el salvatge canvi de paraules pels periodistes a les boques de les més grans personalitats només per generar diners.

És només una més de les centenars que habiten a les nostres pantalles.

I Selma és només una de les periodistes que s'endinsa en l'escena del crim per incriminar algú com a culpable i captar en càmera la màxima quantitat de morbo possible.

-A la meva esquena hi trobem el precís lloc on ahir a altes hores de la matinada va ser trobat el cadàver de la petita Anna Hayes, que estiuejava a la casa més propera a la riba amb els pares. La mare assegura que un individu va convèncer la nena per seguir els seus passos i acabar empenyent cap a una zona rocosa. Ara, el treball dels investigadors consisteix a localitzar el malfactor sobre el qual recau la responsabilitat de tan horrible crim.

Selma dibuixa a la cara un gest malenconiós abans que el seu company apagui la càmera.

I així, aconsegueix que tot un país es mantingui en suspens fins a descobrir un culpable.

Aquesta és la manera de fer que sobre les espatlles dels cossos policials recaigui la pressió social de voler, com llops, el coll d'algú que pagui pel crim.

Seria difícil que existís un assassí disfressat de pagès, de veí o fins i tot de batlle en una vila; però més difícil seria que els investigadors, en un poble apartat dels mitjans on cada habitant amaga un passat o present relacionat amb la droga, la ludopatia o el delicte, no miressin amb ulls acusadors a moltes de les persones que l'ocupen.

Es comença la primera etapa d'interrogatoris sense solta ni volta.

A la sala d'espera de comissària es troben quatre homes, asseguts amb un seient buit entre ells i corcats per la vergonya i la incomoditat. La cadira més propera a la porta l'ocupa el vell ludòpata que va arribar al poble fa poc més de cinc anys després de sortir de la presó en la qual va estar per delictes fiscals. El segueix el sociòpata que viu en una cabana als afores del bosc i no s'ha guanyat la confiança de ningú en més de vint anys, conegut popularment com Dino. El sacerdot del poble plora i s'eixuga les llàgrimes amb la màniga assegut a continuació; no creia que pogués veure afectat per l'incident pel qual va fugir del seu anterior poble, relacionat amb la recaptació de fons de l'església i la seva ostentosa manera de viure.

Finalment, ha estat citat un llenyataire que sol rondar pels voltants del llac, assenyalat per les mares plenes de prejudicis que el veuen arrossegar la seva destral diàriament mentre creua els carrers.

El xèrif trenca el silenci, interromput només pels sanglots del religiós, convidant a passar a la saleta adossada al seu despatx a l'expresidiari, que s'aixeca i, amb un pas ferm fingit, segueix a l'home de la placa lluent a una destinació incòmoda. L’interrogat, nerviós i sabent que és innocent, es veu obligat a inventar-se una petita coartada per evitar tornar-se a veure envoltat de problemes amb la justícia per malentesos.La bruixa de la mentida torna a envair el cas per la lògica inoportuna de la ment humana.
 Comenta
 

INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS0000
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  0 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  0 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  0 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  0 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  0 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
                   

Amb la col·laboració de:
               

[Web creada per Duma Interactiva]