Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
TREBALLS PUBLICATSPerro de Estíndalo
Elx-Torrellano
 
Inici: Canto jo i la muntanya balla

Capítol 1
La caravanaDes de feia tres dies, la caravana no havia fet més que avançar per les muntanyes cap a l'oest, amb l'estómac buit i sorollós per la fam, que havien aplacat una mica bevent aigua bruta d'un rierol que queia serpentejant des de les muntanyes. Els més xicotets eren els que més patien, queixant-se insistentment i omplint l'aire de la nit de gemecs planyívols. El menjar s'havia esgotat al tercer dia de marxa, atés que el poc que s'havien pogut portar era el que havien pogut agafar de l'armari de rebost abans que els soldats irromperen a les seues cases i començaren a destruir mobles, fotografies i a robar tot el que tinguera un mínim valor.

Les poques plantes comestibles que els més ancians coneixien s'estaven marcint per l'absència de llum i aigua, així que les baralles sorgien des del principi fins al final de la cua quan algú trobava encara que fora una flor o alguna cosa per l'estil. Més d'un havia menjat una, i havia mort l'endemà, per la qual cosa fins i tot es tenia certa reticència a menjar plantes silvestres sense almenys consultar-ho abans amb les dones i homes majors.

També hi havia una cosa que havia sorprés Lluïsa: la perpètua nit, freda i gèlida com l'abraçada de la Mort. El govern havia dit, setmanes abans de l'ocupació del poble que es devia a alguna mena de núvol que bloquejava la llum del Sol, però ni ella, ni la seua núvia, ni ningú de la caravana tenia coneixements d'astrologia o astronomia suficients per a explicar o desmentir el que s'ha dit. Ningú sabia res.

I a sobre, la seua núvia havia desaparegut.

Lluïsa tenia por. Alguns rumors tenebrosos i foscos havien començat a escampar-se pels diferents llocs de la caravana: que tenien un assassí entre ells, que els soldats s'amagaven entre els turons i segrestaven dones mentre dormien, que alguns homes estaven començant a menjar trossos de carn amb una semblança enorme al dels dits humans…

El seu germà xicotet, Pere, plorava sempre en veu baixa, i ja no donava senyals d'entendre res del que li digueren. Algunes dones intentaven consolar-ho contant contes i cantant cançons de bressol, ajuntant-ho amb els seus fills i fins i tot acariciant-li les galtes, però ell seguia sense reaccionar. Estava trastornat des que havia vist morir a la seua mare a les mans d'un soldat xinés, i el seu pare continuava lluitant —si no l'havien matat— en el front, intentant que la capital traslladada a Valladolid no caiguera en mans de “els grocs”. Les dones li repetien constantment a Lluïsa que ho deixara assegut en la terra, o que gastara una de les últimes bales de la pistola que el seu pare els havia deixat per a alleujar al xic la seua pena, i haver una boca menys d'alimentar. Però no anava a fer-ho. No perquè no volia, sinó perquè no podia. No tenia el valor suficient per apuntar al seu germà a la cara, o al cor, i prémer el gallet. I no anava a donar-li la pistola a ningú, per la qual cosa hauria de portar al seu germà en el seient del copilot, la pistola a la mà dreta, i els ulls ben oberts i fixats en la carretera rural perquè res ni ningú els fera mal.

Al sisé o seté dia de marxa —pocs portaven rellotge, i la majoria estaven desorientats i desubicats en el temps i l’espai—, una revolta va sorgir dels primers cotxes que hi havia en la filera. Un home, amo d'un Mercedes bastant brut, havia descobert a una dona jaient inconscient en la cuneta, i no sabien si deixar-la ací i continuar o portar-la amb ells. Els homes, que eren majoria, van votar que sempre seria benvinguda una boca menys que alimentar, però mai una més, per la qual cosa la van deixar allí inconscient perquè els llops donaren compte d'ella.

La núvia de Lluïsa va aparéixer al cap de dos dies, en el maleter d'un atrotinat BMW. Una dona que caminava a prop va sentir els crits de la xica, i va córrer a la recerca d'ajuda. Pel que sembla, el conductor del BMW pretenia matar-la d'inanició i deshidratació i després donar-li-la menjar als seus fills. La seua esposa ho va abandonar en la carretera, i tots van votar a favor de deixar-ho a la mercé dels llops. Laia, la núvia de Lluïsa, va ser la que va fer que no ho matara la munió a pedrades.

Van passar els dies, i la gent —principalment els que anaven a peu— va començar a desmaiar-se i a desplomar-se en el sòl. Hi Havien familiars que els ajudaven i atenien, però també hi havia persones que es van quedar agonitzant per la fam en el sòl, mentre la resta continuava avançant envoltant-los cap al refugi, que cada dia estava més a prop. Cada dia, la distància disminuïa, juntament amb les poques provisions que hi havia i amb el combustible.

Lluïsa no va saber si ho aconseguirien.
 Comenta
 
Capítol 2 Capítol II
Capítol II

—Eres una maleïda desvergonyida!

Lluïsa no entenia res. Estava desorientada i desconcertada.

Des de feia vint minuts Laia no havia parat d'obrir i tancar la boca mentre que d'ella emergien gripaus i colobres. No sabia quin era el motiu de la baralla: la seua part conscient estava submergida en una espècie de llimbs confusos —encara que recordava alguna cosa sobre un últim rosegó de pa i un tros de formatge—, i la seua part inconscient estava pensant tota l'estona en el seu germà i el seu pare. Sobretot en el seu pare… perquè sabia que estava mort. No podia seguir amb vida després d'haver-se enfrontat ell només amb un rifle d'assalt contra un exèrcit, armat completament amb magranes, pistoles amb bales Màgnum i metralladores lleugeres.

La seua vista estava estancada en el parabrisa del cotxe. A través del cristall va veure com la gent cridava pel pànic i la histèria. Els subministraments amenaçaven amb esgotar-se amb passes de gegant, i els que no tenien un vehicle per a estar fora de perill corrien el perill de ser atacats pels llops… o pel seu veí. Ja havien deixat arrere massa persones mentre es retorçaven en l'asfalt brut i clivellat.

A més, el pànic era cada vegada més comú pel fet que una nit, els soldats que es creia que raptaven gent —els rumors van resultar ser certs— van començar a disparar-se entre ells des de darrere de les muntanyes que els envoltaven. Ara, els rumors resultaven ser que l'alcohol s'havia tornat un motiu per a vendre als fills.

Va girar el cap per a poder mirar a Laia als ulls, però en el seu lloc només va veure la negror de la nit perpètua, que els portava assetjant des de feia ja setmanes, a través de la porta del copilot.

Havia eixit del cotxe.

Va detenir el motor, va donar una ullada al seu germà —continuava mirant al capdavant, amb la mirada perduda en l'horitzó, encara que aquesta vegada va veure que es mossegava les ungles amb cura— i va obrir la porta amb força, eixint i notant l'asfalt davall de les soles de les seues sabates. Va mirar al voltant, però no va veure a Laia ni entre els cotxes ni entre els arbres. A l'interior del cotxe, va sentir com el seu germà cridava paraules sense cap significat, totes en veu alta i esmorteïdes pels seus dits, que encara rosegava, mentre mantenia la mirada fixa en el cristall.

Va sospirar i es va dirigir a tancar la porta del copilot, envoltant el cotxe per davant.

Llavors la va veure.

Era una tempesta gegantesca. Cobria les muntanyes, la vall, els arbres, el riu i tot el que Lluïsa poguera veure en el seu camp de visió. Era de color gris cendrós, i s'assemblava a les tempestes d'arena que apareixien en les pel·lícules que li agradava veure, amb l'única diferència que aquesta era una tempesta de cendra, i no arena.

Va fer un pas arrere horroritzada. A l'interior del cotxe va sentir com el seu germà cridava amb totes les seues forces paraules estranyes, com tretes d'una altra llengua, encara que sense cap significat. Va posar les mans sobre el vehicle, i va notar que el seu germà donava colps amb el genoll a la guantera del cotxe amb una insistència rítmica.

Es va donar la volta, va entrar en el cotxe i va tancar la porta del copilot. Va pujar les finestres, i quan estava a punt de calmar al seu germà va veure una cosa pel parabrisa que li va deixar la cara tan blanca com la llet.

Laia era ací dempeus, paralitzada, veient com s'acostava a tota velocitat la tempesta de cendra.

Lluïsa va voler eixir. Eixir, agafar la seua mà i entrar en el cotxe per a posar-se fora de perill… però estava massa lluny. No arribaria. I si ho feia, no podrien tornar al cotxe enmig de la tempesta.

Llavors ella es va girar.

La seua cara, amb el pèl movent-se amb el vent, semblava un retrat tret de la ment d'algun pintor macabre i detallista. L'estava mirant a ella, fixament, com si li demanara ajuda desesperadament amb la mirada. El seu nas lleument arquejat ressaltava notablement pel joc de llums i ombres que generaven els fars dels cotxes i els focus col·locats en les camionetes: semblava buida i profunda. Això, al costat del fet que no havien menjat massa des de feia temps, feia que la seua cara semblara una calavera que l'observava des de la negror de la nit.

El núvol li la va engolir, i Lluïsa va soltar un gemec planyívol a causa de la tristesa i l'alleujament: tristesa per veure a la seua núvia ser engolida per les gargamelles de la nit, i alleujament de veure com desapareixia aqueixa calavera flotant que la turmentaria en somnis. El seu germà va deixar de moure's, encara que va continuar balbotejant en veu baixa durant una estona.

Lluïsa es va arraulir al costat del seu germà en els seients posteriors, amb la pistola en la falda, i va plorar fins que es va submergir en els abismes de Morfeu que, a diferència del món real, encara tenien llum, alegria i color.

La va despertar l'absència de soroll.

Durant tota la tempesta, un vent tenebrós i bastant sorollós havia fet que estrenyera la cara contra el seient, però ja no el sentia. Hauria d'haver sentit les pedres tritllejant contra el parabrisa, el vent ululant entre els buits del retrovisor i el motor del cotxe… però no se sentia res d'això.

Va mirar per la finestra, alçant-se lentament, i no va notar cap diferència a primera vista. Després va caure en el compte que continuava sent de nit, i va obrir, encara una mica adormida, la porta per a eixir. El seu rellotge intern estava desorientat, sense saber quan era de dia o de nit, i només guiant-se pels temps en els quals Lluïsa tenia gana… però encara tenia algunes necessitats molt humanes.

Les seues sabates van cruixir en l'asfalt. Davall d'ells, i disseminats per tota la carretera, hi havien cudols de totes les grandàries i colors, però no va veure gens de cendra. Ni un rastre, per xicotet que fora. Va alçar la vista cap a la carretera en general i es va emportar una mà a la boca per a reprimir un crit de sorpresa i terror.

La majoria dels cotxes havien desaparegut, juntament amb els seus amos. Només quedaven unes quantes persones escampades i atordides.

Va avançar uns passos, i va veure diverses coses que semblaven explicar què havia succeït durant la tempesta: va veure un rastre d'un líquid, dirigint-se cap al costat de la carretera on hi havia un barranc. Va fer olor la gasolina des d'on estava; va veure branques i mala herba acumulades, similars a dits esquelètics que lluitaven per escapar d'aqueixa presó, i una mà real, amb un anell, apuntant del munt; un cotxe bolcat, sense rodes i amb una de les portes desapareguda…

En resum: no tenia ni idea de quina havia succeït mentre ella dormia a l'interior del cotxe. I no sabia on estava Laia.

Se sentia cansada de tant preocupar-se. Estava farta de cuidar als altres, però que no la cuidaren a ella. Per Déu, si tenia setze anys. No hauria de ser ací sola, al càrrec del seu germà xicotet, enmig d'una guerra de la qual no sabia res, i amb un gran núvol grisenc que cobria el cel com una manta sobre el bressol d'un bebé.

Eren sol això: uns bebés, impotents davant Déu i els seus designis.

Va baixar el pendent de terra pel costat contrari al de la carretera, es va col·locar entre uns arbustos i es va baixar els pantalons. En acabar, va tirar una mica de terra damunt del líquid amb el costat de la sabata. Després va tornar al cotxe, va obrir la tapa del motor i va començar a examinar si hi havia alguna avaria, fent memòria de les coses que el seu pare li deia mentre trastejava el motor del cotxe amb ella al costat, en aquelles vesprades d'estiu ja tan llunyanes.

Res. Ni un sol rastre de cendra en els mecanismes o en el filtre de l'aire condicionat del cotxe. Llavors va sentir un soroll: un pas. D'algú, que s'acostava lentament cap a ella.

Va dirigir la seua mà cap al seu cinturó, on havia d'estar la pistola… i no la va trobar. L'havia deixada al costat del seu germà.

El seu germà. Seguia en el cotxe.

Va respirar profund: després, va estrényer els punys i va envoltar el morro del vehicle, va tancar els ulls, i estava ja disposada a donar colps a l'aire quan…

—Lluïsa?

Va obrir els ulls, i aquests, en trobar-se amb els ulls de la seua núvia i la seua cara ferida per la tempesta, no van poder fer menys que posar-se a plorar.

 
 Comenta
 
Capítol 3 Capítol III
Capítol III

Pere va obrir els ulls, i el primer que va veure va ser una cosa confusa, que la seua ment no arribava a processar. Després d'uns segons, va comprendre el que estava veient: l'esquena d'aqueixa xica, la núvia de Lluïsa, mentre que els laments i gemecs de la seua germana li arribaven fins a les seues oïdes. L'estava abraçant.

“Què t'ha fet, Lluïsa?” va pensar. “Què t'ha fet?”.

Pere es va remoure en el seu seient mentre es mossegava les ungles furiosament. Intentava cridar, intentava dir-li una cosa molt dolenta a Laia, però dels seus llavis no eixia cap so. Llavors una veu, eixida dels abismes de la seua ment, li va dir: “Espera. Sigues pacient, Pere.”

Va deixar de remoure's en el seu seient i d'estripar-se la carn dels dits amb les dents. Va sentir el dolor dels seus dits i va saber que, molt prompte, algú castigaria a Laia per haver-li fet mal a Lluïsa —Plorava per això!—. Com un professor, o una persona major. Sabrien que s'hauria portat malament —els adults coneixien aqueix tipus de coses— i la castigarien.

Només havia d'esperar, com havia fet sempre. Esperar.

—T'ho dic de debò —va murmurar Laia, amb Lluïsa tombada al seu costat.

Estaven en la part de darrere d'una furgoneta abandonada, mirant el cel fosc i gris. Lluïsa, encara penedida d'haver volgut abandonar a Laia i amb els ulls enrogits, estava al seu costat, mentre mirava fixament una taca d'òxid en el metall de la camioneta. Estaven així, quietes i tranquil·les, quan Lluïsa li va preguntar com havia pogut sobreviure al núvol de cendra. I encara continuaven estant una mica tranquil·les quan ella li va dir això del refugi.

—Era el refugi —va dir, amb un somriure per primera vegada des de feia dies—. El refugi, Lluïsa. Era xicotet, però…

Lluïsa va sentir una punxada d'enveja, mentre notava de sobte el pes de l'arma en el seu cinturó. Va tancar els ulls, sentint els batecs del seu cor, i va notar com Laia li acariciava la galta en un gest afectuós. No va obrir els ulls, sinó que es va mantindre quieta escoltant tot el que poguera arribar fins ella i més, i va creure sentir a la muntanya, entonant un d'aqueixos càntics dels quals la seua àvia li parlava en els dies plujosos de novembre, quan la vellesa no l'havia consumida encara. Va creure sentir en la cançó el parador d'un tresor àrab, enterrat no gaire lluny, en la serra, i va creure sentir en la cançó que un follet protegia l'or i les joies amb una simitarra dentada.

Va obrir els ulls, i va descobrir que plorava. Ella no estava acostumada a plorar, però es deia que la gent sempre tenia un límit abans d'esclatar. La seua àvia, aqueix havia sigut el seu límit: pensar en ella.

—Eh, eh, Lluïsa —va dir Laia en un to baix, mirant-la a través del seu pèl, que es confonia amb la nit—, per què plores? Tot anirà bé, de debò. Demà estarem fora de perill, fins que acabe això, tot això.

La va acostar a ella i la va bressolar lentament, mentre que li acariciava el cap amb la mà que tenia lliure.

—Et vull —li va dir.

Lluïsa no va contestar.


El cotxe es va quedar sense gasolina a tot just uns metres de l'entrada d'un carrer replet de cases amb jardins i plantes mústigues. Lluïsa li va preguntar a Laia on estava el refugi, però ella es va mantenir en silenci, mirant el carrer que s'estenia davall d'ells. Estava recordant: ho intentava, però en la seua memòria només podia albirar la tempesta de cendra, una ensopegada, i ella caminant fins que va veure una llum en la negror de la…

“La llum” va pensar, i va obrir els ulls de bat a bat, observant el carrer de dalt a baix, d'esquerra a dreta, buscant alguna cosa que a aqueixes altures poguera emetre llum sense necessitat de corrent elèctric… i després de dos minuts, va veure el que buscava. En el costat d'una casa, sobreeixint de la terra fosca i ennegrida, un pal coronat per una bombeta al capdamunt les saludava amb la seua llum. Una llum que formava un cercle d'esperança en el mitjà de la nit i la soledat.

—Allí —va dir Laia amb un somriure que Lluïsa no va poder veure—, allí està.

Lluïsa va mirar en la direcció que li deia Laia, i va veure la feble resplendor del pal. Era quasi imperceptible, i si Laia no haguera dit que hi havia alguna cosa allí probablement haurien passat de llarg, però allí estava. El refugi.

Lluïsa va agafar a Pere i ho va col·locar a la seua esquena, i moguda per un pressentiment, es va llevar la pistola del cinturó i li la va col·locar darrere, entre la trèmula carn de la seua esquena i la tela dels pantalons, coberta pels faldons de la camisa que portava. Després es van encaminar carrer a baix, sentint com les soles de les seues esportives raspaven el fred i aspre asfalt que mai més tornaria a veure la llum del Sol.

En arribar al pal Lluïsa es va adonar d'alguna cosa; la bombeta que creien haver vist no era això, sinó que era un pot de vidre amb uns puntets lluminosos voletejant a l'interior.

—Cuques de llum —va murmurar Lluïsa, mentre mirava aqueix estrany ball que estaven fent els insectes—. Feia anys que no veia una. Pere, mira: cuques de llum.

Pere va reaccionar una mica, la qual cosa va fer que fora Lluïsa la que somriguera aquesta vegada. El xiquet va mirar els insectes amb els ulls vidriosos, per a després allargar els braços i obrir i tancar les mans, com si poguera agafar-los des d'on estava.

Mentre Lluïsa i Pere miraven el pal i les llums dansaires, Laia es va avançar una mica, mirant el sòl. Recordava que en veure la llum s'havia dirigit cap allí, i després…

Va trobar l'entrada al refugi. La portella de fusta es va obrir i Laia es va precipitar escales avall a la negror encara més profunda, que és característica dels espais tancats. Lluïsa en sentir que alguna cosa passava, es va acostar fins on estava i va murmurar el nom de la seua núvia en la foscor: encara tenia la por que aparegueren uns visitants indesitjats.

—Cuidat! —va murmurar Laia des de dins del forat— La porta s'obri cap a dins. Hauràs de tirar-me a Pere.


Lluïsa va posar una ganyota en escoltar això, però va continuar tantejant fins que el seu peu va tocar ciment en comptes de terra i després no va tocar res. Li va dir a Laia que es preparara perquè anava a deixar caure a Pere, i ella va assentir en la foscor sense recordar que la seua núvia no podia veure-la. En adonar-se del seu error li ho va confirmar oralment. Lluïsa va prendre aire, i es va preparar per a soltar al seu germà xicotet dins d'aqueix pou fosc i que semblava no tindre fons.


El fanal de petroli la va enlluernar, obligant-la a tapar-se els ulls. Pere en canvi, va obrir els ulls de bat a bat i va intentar agarrar el llum, la qual cosa va evitar Laia col·locant-la en un ganxo del sostre que ell no podia aconseguir. Quan els adolorits ulls de Lluïsa es van acostumar a la potent llum, va poder veure que estaven en una habitació subterrània. Era de dos metres d'ample i set de llarg. Al final de l'habitació hi havien unes prestatgeries plenes de llandes de menjar i a part, caixes plenes de pasta de dents i paquets de llavors. Això era el poc que havia pogut veure Laia quan va ser ací dins, però hi havia bastants caixes més, apilades una sobre una altra en un costat del refugi.

—És un contenidor —va murmurar Lluïsa, reconeixent les ondulacions del metall i la grandària—. Dels quals s'utilitzaven per a viatges transatlàntics. Algú va enterrar un contenidor al seu jardí i després el va omplir de… coses.

Laia es va encongir de muscles, cosa que Lluïsa va veure, i es va asseure en un dels matalassos que hi havia en el sòl. Llavors va començar a xiular una melodia mentre mirava en una caixa que tenia a prop. Lluïsa, una mica preocupada encara, va col·locar una barra entre els poms de la porta perquè gens estrany de fora poguera entrar… i llavors es va recordar de les cuques de llum.

—Hauríem de llevar les cuques de llum —va murmurar Lluïsa—. Poden atraure a algú.

Laia va assentir amb el cap, encara que va donar una palmada en un costat del matalàs perquè s'asseguera. Lluïsa va sospirar i es va asseure al seu costat, donant suport al seu cap en el muscle de Laia.

Després d'uns minuts en silenci veient com s'entretenia Pere amb una llanda, Lluïsa va mirar la porta del refugi i va sospirar.

—Hauríem de llevar les cuques de llum —va murmurar, sent arrossegada cap al món dels somnis—. Deuríem…

Llavors va caure adormida, respirant rítmicament i amb lentitud. L'única cosa que va fer que els seus somnis anaren una mica molestos, va ser una idea que se li havia ocorregut abans de caure adormida:

I si algú veu les cuques de llum?

—Alça del llit!

Lluïsa va parpellejar diverses vegades. Es va adonar que, en comptes d'estar recolzada en Laia estava completament tombada, i que en comptes d'estar mirant la paret del refugi estava mirant un tub circular que l'apuntava.

—Eres sorda o què? —va preguntar la veu, i Lluïsa es va adonar que era una veu de dona— Alça del llit o et fique un puto perdigó en el crani!

Lluïsa es va alçar, secundant-se sobre les cames. Va parpellejar diverses vegades més, i va veure que tant Pere com Laia estaven lligats de peus i mans en un altre matalàs. Laia tenia un ull morat.

—Mou-te! —li va ordenar la veu femenina— Asseu-te amb ells!

Lluïsa va obeir, sense dir res. S'havia adonat d'alguna cosa; si es movia, si parlava o feia qualsevol cosa, aqueixa dona podria disparar-la. Aqueixa dona estava paranoica.

—Han tocat el depòsit d'aigua i algunes llandes —va dir un home, col·locant-se al costat de la dona—, però la resta de coses estan bé.

L'home era baix. Mesurava menys que Lluïsa, però tenia a la mà dreta una clau anglesa bastant gran. El metall tenia una taca fosca en un costat que no semblava ser òxid.

Lluïsa es va asseure al costat de Laia, i va veure que tenia diversos morats en el coll i els braços. Llavors va notar una molèstia a la seua esquena. Just quan anava a allargar la mà va saber el que era: la pistola. Es va alegrar que no l'hagueren registrada. I llavors l'alegria va ser esclafada per la realitat del moment: hauria de matar-los. Als dos. O, almenys, disparar a la dona i que Laia tombara amb un colp a l'home, que era més baix.

—Quieta —li va avisar la dona apuntant-la amb l'arma, i llavors es va allunyar juntament amb l'home al final del contenidor.

Lluïsa va agusar l'oïda, i quan va sentir que els seus passos s'havien allunyat li va tocar el braç de Laia. Ella va donar un bote.

—Tinc la pistola —va murmurar el més baix que va poder—. Dispararé a la dona, tu tens que…

—No —va murmurar Laia—. Jo no puc fer res. Jo no…

Lluïsa es va adonar que deia la veritat. Deixant de costat el fet que estava lligada, es notava que li havien donat una pallissa i que no estava en condicions ni físicament ni mentalment.

Va traure la pistola amb la mà dreta, mantenint-la oculta després de la seua esquena, quan va sentir algunes paraules del que deien mentre s'acostaven.

—I llavors?

—Perquè les tirem pel barranc —va dir la dona.

—I el xiquet?

—Ho deixem en la carretera.

—Però…

Lluïsa es va alçar, apuntant a la dona. El primer a reaccionar va ser l'home, mirant-la amb els ulls oberts de bat a bat. Després el coll de la dona va desaparéixer en l'aire quan l'espetec de l'arma va omplir el contenidor. La dona va caure, i l'home es va agenollar en el sòl.

—Espera! —va cridar.

Però Lluïsa no ho va sentir.

Va apuntar al seu estómac i va descarregar tres bales sobre ell.

Havien passat tres setmanes des que havia succeït això del refugi. Com que no volien ser ací pels cossos, s'havien anat, caminant fins que van trobar, ajudats amb unes llanternes, una casa de dos pisos que estava aïllada de tot i tots. Ací van poder descansar i asseure's, sobretot quan Laia va descobrir que la casa tenia un generador d'emergència.

Lluïsa va somriure, mentre preparava dos plats d'espagueti a la bolonyesa. La casa tenia una piscina, i encara que l'aigua estava estancada, oferia un ambient bastant romàntic amb algunes veles. Pere estava a dalt, jugant amb una videoconsola, així que podrien estar tot sol Laia i ella. Va portar els plats, un en cada mà, i va eixir per la porta. Els dos van caure a terra i es van trencar, alhora que alguns pocs trossos de menjar i porcellana es van afonar en la piscina d'aigua verda.

Laia portava un vestit de bany que havia trobat en un calaix de la casa, així que la ferida just damunt de l'ull es podia veure bastant bé. Era un forat, del qual eixia molta sang. Lluïsa es va quedar petrificada.

Pere, visiblement afectat, va traure el cap per darrere d'ella i va preguntar: “Què ha passat?”.
 Comenta
 


INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS3660
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Bitllet d’anada i tornada
GEMMA LIENAS  1127 grups
El Navegant
JOAN-LLUÍS LLUÍS  286 grups
Canto jo i la muntanya balla
IRENE SOLÀ  140 grups
Història de Leandre i Hero
JOAN ROÍS DE CORELLA  268 grups
Kafka i la nina que se’n va anar de viatge
JORDI SIERRA I FABRA  338 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
              

Amb la col·laboració de:
              
* amb el suport de fons de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

[Web creada per Duma Interactiva]