F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió / Registrar-se|Participants
TREBALLS PUBLICATS

La filla del rei d´Hongria (shaylampie)
Col·legi Mestral - Eivissa (Eivissa)
Inici: La filla del rei d'Hongria i altres contes truculents de l'Edat Mitjana (Anònim)

A Hongria hi havia un rei que es va casar amb la dona més bella del món. Per la seva bellesa, honestedat i bondat, la va estimar més que cap altra cosa. El rei i la muller només van tenir una filla, que era la criatura més bonica que havia existit mai. El rei l’estimava per damunt de tot.

Quan va morir la reina, es va fer un gran dol per tot el regne. Va passar molt de temps, i els barons i comtes van decidir parlar amb el rei perquè es tornés a casar, de manera que el regne no acabés en mans forasteres per falta d’un monarca. Aleshores van anar-lo a trobar i li van dir:
Capítol 1:  CAPITOL 1

A Hongria hi havia un rei que es va casar amb la dona més bella del món. Per la seva bellesa, honestedat i bondat, la va estimar més que cap altra cosa. El rei i la muller només van tenir una filla, que era la criatura més bonica que havia existit mai. El rei l’estimava per damunt de tot.Quan va morir la reina, es va fer un gran dol per tot el regne. Va passar molt de temps, i els barons i comtes van decidir parlar amb el rei perquè es tornés a casar, de manera que el regne no acabés en mans forasteres per falta d’un monarca. Aleshores van anar-lo a trobar i li van dir:

  • (toquen la porta) Bon dia majestat, volem parlar amb tu sobre el fet de que t´has de buscar una nova dona.


El rei, Federico Leopoldo de Hongria, no va voler parlar. Llevava setmanes encerrat en la seva habitació. La seva filla, de tres anys, encara no havia entès que li havia passat a la seva mare. Es molt jove per entendre la mort. El rei no era capaç de cuidar de ella, estava molt trist perquè trobava a faltar la seva dona. Ja no estava motivat per aixecar-se al matí, es sentia com que no tenia res pel que viure, mentre tenia tot un regne que regnar.Els barons i comtes van tenir que buscar una solució per salvar el regne, qualsevol cosa que li obrís els ulls i que veiés tot el que te, un poble que l´estimava i una filla preciosa.Van pensar en moltes coses, com reunir a totes les dones del regne, però la idea que mes va destacar va ser regalar-li un viatge per anar a visitar la seva família, que vivia en Àustria, amb la seva filla, Elsa.Així que uns dies després havien anat els barons i comtes una altra vegada a tocar la porta. Quan van arribar al palau, no els van deixar entrar. Els van dir que el rei estava ocupat i que haurien de tornar mes tard.Estaven estranyats, però se´n van anar al poble a dinar, ja que tenien molt de temps per matar. Un cop asseguts a la mesa, van començar a parlar sobre el regal:

  • Pau: com teniu pensat dir-li al rei que tenim una sorpresa per el sense que ens digui que no la vol.

  • Joan: jo crec que el millor serà quedar-nos tranquils perquè no se senti forçat a sortir si no vol. Intentar seure amb ell i explicar-li com ho hem vist últimament i que creiem que li vindria bé anar a visitar la seva família.


Tots havien coincidit amb en Joan. Van gaudir molt del menjar i van començar a tornar al palau. Un cop van arribar, els van deixar passar i van anar a l´habitació del rei. Van tocar la porta i ell, sorprenentment, els va obrir.Van entrar i es van asseure en una mesa molt petita. Varen seguir el pla de Joan. Semblava que el rei no s´havia dutxat en dies i que menjava molt poc, estaven preocupats. Van començar a explicar-li que ha de començar a passar de pàgina, que no pot estar així per sempre. Té moltes responsabilitats i ara no les està complint com a toca.Ell va concedir a escoltar, li van explicar la situació del poble perquè s´adonés que li necessiten.Al principi, quan li van presentar la sorpresa, es va negar. Ell no volia ni sortir del llit, a si que anar-se´n del seu poble era inimaginable.Van parlar hores i hores, cada cop tenia millor pinta. Ja no semblava com que aquella conversació serviria per a res.Van presentar-li altres idees, però no acceptava res. El volia quedar-se en el llit i no sortir mai mes. Li van intentar fer veure que tenia moltes responsabilitats i que no podia deixar al poble sol. La seva filla necessitava un pare que li cuidés. Feia 3 anys que no veia la seva família de Àustria, l´ultima vegada que els havia vist era quan va néixer la seva filla. Van anar ell i la seva dona a un lloc preciós, molt a prop de la casa dels seus pares. Estaven entre les muntanyes, cobertes de neu, en una caseta preciosament decorada amb una xemeneia i piscina interior. Van passar quatre dies en aquella caseta i el deia que van ser uns dels millors dies de la seva vida. Al recordar-li aquets dies el rei va canviar de cara i després d´una llarga conversa, va acceptar.
 
shaylampie | Inici: La filla del rei d'Hongria i altres contes truculents de l'Edat Mitjana
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]