F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

La Prehistòria (Historiacat.fraga)
IES Ramón J. Sender (Fraga)
Inici: La filla del rei d'Hongria i altres contes truculents de l'Edat Mitjana (Anònim)

A Hongria hi havia un rei que es va casar amb la dona més bella del món. Per la seva bellesa, honestedat i bondat, la va estimar més que cap altra cosa. El rei i la muller només van tenir una filla, que era la criatura més bonica que havia existit mai. El rei l’estimava per damunt de tot.

Quan va morir la reina, es va fer un gran dol per tot el regne. Va passar molt de temps, i els barons i comtes van decidir parlar amb el rei perquè es tornés a casar, de manera que el regne no acabés en mans forasteres per falta d’un monarca. Aleshores van anar-lo a trobar i li van dir:
Capítol 1:  El ballAllà en els temps en què el rei s'havia de casar una altra vegada, va ser quan tot el poble van començar a parlar i es van reunir per posar-se d'acord i dir-li al rei, perquè segons ells,era el millor per a ell i no volien que acabés en mans d'una forastera.Tot comença amb la seva filla Isabel de 17 anys, queestà estudiant a casa seva amb una institutriu que l'ajuda amb tot. Ella és la que organitzarà tot perquè el rei Tomàs, el seu pare, pugui tornar a casar-se amb una dona igual o millor que la que tenia abans.La Isabel, la filla, pensa què pot fer perquè el rei Tomàs trobi una dona, i se li acudeix organitzar un ball amb la institutriu, en què participi tot el poble per trobar una dona perquè es casi amb el rei. La institutriu, l'endemà, li comenta al rei que volen organitzar un ball. Al rei Tomàs li sembla molt bé i busquen una data per celebra-lo.Es posen a mirar dates que puguin estar tots tres i en troben una. El dia 17 del pròxim mes se celebrarà el ball per a tots els habitants del poble i rodalies.Les dones de la zona embogeixen quan s’assabenten que el rei ha decidit tornar-se a casar.Un mes abans del ball, comencen tothom a posar cartells per les parets del poble, anunciant que el rei es torna a casar i que se celebrarà un ball el dia 17 d’abril perquè trobi la dona perfecta.Aviat arriba l'esperadíssim dia del ball, tothom l’espera amb moltes ganes i ànsies. La Isabel i la institutriu, les organitzadores, s’encarreguen de comprar i preparar els adorns i preparatius per a la celebració.Només quedava una setmana per al ball, tot estava més que preparat, al castell ja arribaven alguns monarques que havien convidat, entre ells arriba la monarca dels Països Baixos acompanyada del seu fill de tan sols 18 anys, ella era vídua, el seu marit va morir combatent feia molts anys enrere.Com a protocol sempre que hi havia hostatges convidats al castell s’havia de fer un gran sopar, principalment per a xerrar sobre temes d’estat: economia, guerres...

En aquest sopar la Isabel estava asseguda al costat del fill de la monarca el qual es deia Rodrigo, ells van començar parlar sobre el ball en general, la Isabel li comptava perquè l'organitzava i van estar tanta estona parlant un amb l'altre que ja gairebé anaven per les postres.

Tots dos s’havien caigut bé, noten una forta connexió perquè als dos els faltava una figura paternal o maternal, a més, comparteixen molts gustos musicals.Abans que acabi el sopar en Rodrigo li va preguntar a la Isabel si tenia acompanyant per al ball, ella li explica que amb tot l'enrenou de l’organització de la celebració se li havia passat, encara que un altre motiu era que la Isabel no coneixia a gaires nois de la seva edat, aspecte que l’ avergonyia una mica que ho sabés en Rodrigo. Encara que havia desenvolupat molta confiança amb ell.

El sopar ja havia acabat i es van acomiadar tots, cadascun se’n va anar a la seva habitació a dormir. Era de matinada i la Isabel no podia dormir i va decidir anar a la cuina a beure un got de llet per veure si l’ajudava a agafar el son, mentre es prenia el got de llet va veure una ombra pujar per les escales, va resultar ser en Rodrigo. Es va sorprendre quan la va veure allí i li va preguntar què feia desperta a aquelles hores i li va explicar que no tenia son i en Rodrigo li va dir que li passava exactament el mateix.En aquest moment, a la cuina, de sobte en Rodrigo li pregunta si vol anar al ball amb ell. La Isabel va acceptar, perquè a part de que tenien moltíssimes coses en comú, també li va semblar atractiu.

L'endemà la Isabel va corrents, molt emocionada, per explicar-li a la seva institutriu, i les dos van començar a cridar de la il·lusió i comencen a pensar sobre el vestit de la Isabel per al ball, ja que només quedaven quatre dies.
 
Historiacat.fraga | Inici: La filla del rei d'Hongria i altres contes truculents de l'Edat Mitjana
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:
  

[Web creada per Duma Interactiva]