F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

El misteriós assassí (Els Roca)
IES Son Cladera (Palma)
Inici: L’assassí que estimava els llibres (Martí Domínguez)

Aquella no semblava una mort més. L’home portava a les mans el llibre d’un autor anomenat Thomas de Quincey, de títol ben expressiu: L’assassinat entès com una de les belles arts. L’inspector Agustí Tena va pensar que allò no podia ser una coincidència i que era una mena de marca de l’assassí. Tanmateix, quan es va revelar la identitat del mort, i es va saber que s’anomenava Guillem Gual, i que es guanyava la vida com a periodista cultural, especialment treballant com a crític literari en diversos mitjans periodístics, l’inspector va dubtar. Potser aquell llibre de títol tan provocatiu, publicat aquell mateix any pel Servei de Publicacions de la Universitat de València, el duia per casualitat: qui sap si el crític l’estava llegint i n’anava a escriure una ressenya, quan el sorprengueren en aquell carreró i el mataren d’una ganivetada al cor. Comptat i debatut, pensava l’inspector, perquè s’hauria de complicar un assassí deixant un llibre d’un autor estrany, que ell no estava massa segur ni de com es pronunciava.
Capítol 1:  Primers contactes

El 10 de gener de 2004 es va produir un assassinat a la matinada a Son Oliva, un barri de Palma. Havien assassinat a un home a dos carrers de la biblioteca municipal de Son Oliva. Aquest home portava un llibre de l’autor Thomas de Quincey, el seu títol era: L’assassinat entès com una de les belles arts. Aquest llibre tractava de com fer assassinats perfectes o quasi perfectes, a qui assassinar i com fer-ho, com no deixar pistes i com dissimular que havies estat tu.

Aquest cas l’havia d’investigar l’inspector Agustí Tena, era un home d’uns quaranta-cinc anys, que ja havia fet moltes altres investigacions a Mallorca, es podia considerar uns dels millors investigadors de l’illa, ja que havia investigat casos molt complicats i en tots, amb molt temps o poc, acabava descobrint tota la veritat del que havia passat.

Quan va arribar la policia científica, l’inspector i l’ambulància a la zona, no varen tocar res, només varen inspeccionar el cadàver de l’home i el que duia al damunt, però sense tocar-lo perquè sinó podien perdre proves. La policia va precintar tota la zona del voltant per poder tenir totes les proves possibles. Els homes de l’ambulància varen tapar l’home i el varen deixar allà on estava fins que l’inspector i la policia els diguessin què fer.

Varen començar a fer les primeres investigacions i el primer que va saber va ser que el mort era Guillem Gual, era un home de trenta-vuit anys, casat amb Marga Verger, la mare dels seus dos fills, Tomeu de quatre anys i Cristòfol de tres anys. També va saber que era periodista cultural, però principalment treballava com a crític literari. Saber que el mort era un crític literari va despistar i confondre molt l’inspector Tena, perquè pot ser que Guillem portés el llibre amb ell per llegir-lo i després fer una crítica sobre aquell llibre i just l’assassinessin quan el portava amb la mà o que l’assassí deixés el llibre a posta per despistar a tota la gent que investigués el cas.

El més important de tot era saber qui i perquè havia matat en Guillem, però per poder saber això abans havia d’investigar moltíssimes altres coses. El que sabia de moment era la seva família, quina era la seva professió i que era un home molt humil i amable, que mai tenia problemes amb ningú i que sempre volia el millor per tota la gent que l’envoltava.

Ja que era una família de doblers i sabien que això era un cas molt greu, Marga Verger va pensar a contractar a un altre inspector per poder ajudar a l’inspector que ja hi havia i perquè poguessin fer més via a resoldre el cas. Ella va demanar ajuda a l’inspector per trobar un altre dels millors inspectors que hi pogués haver per resoldre aquest cas i ell li va dir que hi havia un parell, però que el millor era Vicenç Calafell, encara que també era un dels més cars. La dona del crític va acceptar. L'inspector Vicenç Calafell just deia dos dies que havia acabat una investigació i estava lliure així que sí que hi podia anar.

Els dos inspectors varen començar a revisar tota la zona amb la policia científica aquell mateix dia de l’assassinat al matí, per veure si podien trobar alguna prova de l’assassí. També varen pensar a penjar a les xarxes socials que cercaven proves, fos una camiseta, uns guants, una eina, unes sabates, el que fos, mentre tingues alguna cosa sospitosa i que tingués a veure amb el succés i així la gent els podia ajudar.

El nou inspector, Vicenç Calafell, va proposar a Agustí Tena que duguessin el llibre que portava en Guillem Gual a mirar les empremtes dactilars de les persones que tenia aquest llibre, així podrien saber si el portava el crític o l’havia deixat l’assassí per despistar. L’inspector Tena va pensar que el que li havia proposat en Vicenç seria una bona idea, per poder saber una de les pistes més importants que necessiten saber, així que varen agafar el llibre amb uns guants, amb molt tacte i sense tocar-lo massa, ja que si no podria ser molt més difícil trobar les empremtes i saber de qui eren. El varen portar a un lloc on sabien mirar les empremtes dactilars i descobrir el propietari del llibre, però els varen dir que això els tardaria un mes més o manco en saber-ho.

Quan ja havien dut el llibre on l’havien de dur varen dir als metges que estaven amb l’ambulància al lloc de l’assassinat que se’n podien dur a Guillem Gual per fer-li una autòpsia i perquè els metges poguessin mirar amb què l’havien matat.

Ara només els quedava seguir cercant pistes i esperar els resultats de les empremtes del llibre.
 
Els Roca | Inici: L’assassí que estimava els llibres
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]