F I C C I O N S - l'aventura de cgisar històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

El Fènix disfraçat (Marbla)
Inici: El secret del Bosc Vell (Dino Buzzati)

És sabut que el coronel Sebastiano Procolo va venir a establir-se a la Vall de Fons en la primavera de 1925. El seu oncle, Antonio Morro, li havia deixat en morir part d'una enorme propietat forestal, a deu quilòmetres del poble.

L'altra part, molt més extensa, l'havia heretat Benvenuto Procolo, un noi de dotze anys fill d'un germà mort de l'oficial. Orfe també de mare, el nen vivia en un internat situat a no molta distància de Fons.

Fins llavors, el tutor de Benvenuto havia estat el seu besoncle Morro. A la mort d'aquest, el coronel va passar a fer-se càrrec del noi.
Capítol 1:  Capítol 1: L’arribada el nou mon

Us vull contar una aventura que vaig tenir no fa gaire, com veureu tot seguit. Va ser el matí de Sant Joan, el temps era clar i l’oratge net, i jo, que era a la vall de Sóller, pel goig que feia la verdor de l’estiu, vaig anar cavalcant tot sol cap a la vora del mar, al port de Santa Caterina. El moment era màgic i vaig fer trescar camps a través el meu cavall, que era un bon destrer. La bèstia era molt àgil girant a dreta i esquerra i, com que el coneixia bé, em va venir de gust que s’esbravés. Però hi ha capricis que acaben sent poc assenyats i el vaig fer córrer amb tant de braó que es va posar a suar. Aleshores, per donar-li gust, vaig desmuntar, el vaig agafar per les regnes i el vaig portar a tocar de l’aigua, que sabia que d’aquesta manera els cavalls s’apaivaguen.

I vet aquí que, quan vaig voler muntar de nou per tornar-me’n, em crida l’atenció dintre del mar, no gaire lluny de la costa, tot just al trencant de les onades, un peixarro molt gros, com una roca arrodonida. Era ben bé com una balena que estigués encallada a la sorra, immòbil, igual que un escull. Al capdamunt hi havia un papagai magnífic, amb les plomes acabades de mudar. En veure’l em vaig quedar bocabadat, perquè prou que sabia que es crien molt lluny, a l’altre costat del mar. Convençut que el papagai era al cim d’un escull, em vaig afanyar a muntar dalt del cavall:

—Som-hi —vaig dir-me—, que encara que acabi tot xop, vull atrapar aquest papagai.

En aquell moment, el peix que semblava una balena, se'l va empassar, i jo, per impuls propi, em vaig endinsar en les entranyes de la balena. Tot seguit, vaig notar que les urpes del papagai s'aferraven al meu braç. En aquell precís moment em va treure fora de l'estómac de la balena, però quan vaig sortir, em vaig trobar amb unes vistes molt estranyes, tot era fosc i apagat: arbres morts, animals que no havia vist mai, entre ells, insectes, vaig decidir explorar el meu entorn a la recerca de civilització humana o algun tipus d'ésser intel·ligent.

A mesura que caminava notava que em costava respirar, l'aire era molt dens i pesat. Tot semblava igual, llevat d'una columna de fum que s'alçava a l'horitzó. Vaig decir dirigir-me cap a aquella misteriosa columna, la qual no semblava apropar-se. em vaig parar a reflexionar per un moment tot el que havia passat feia unes hores, ja que sembla que el temps passava molt més lent. Tot seguit, em va guiar fins a una cova, allà vaig veure un estany d'aigües cristal·lines.El papagai s’h via capbussar a dins, i jo, sense saber què fer, el vaig seguir. Tot d'una, em vaig adonar que aquella aigua era diferent, hi podia respirar!

Vaig observar el meu voltant i l'entorn em semblava familiar. El obrir una porta d'una de les cases d'aquella ciutat en runes, vaig veure la meva família. No m'ho podia creure, però, quan vaig tancar la porta i la vaig tornar a obrir, per saber si era real o una il·lusió, ells van desaparèixer; tot seguit, vaig veure el papagai el qual es compadeixia de mi, cosa que en aquell moment no sabia per què.

En aquell instant vaig sentir una pena molt forta que venia des del fons de la meva ànima.

Tot seguit vaig dirigir-me a la sortida i em vaig adonar que estava en un lloc completament diferent: una illa que semblava tropical, amb colors vermellosos, plena de volcans. Després d'estar rondant durant un temps per l'illa va succeir un lleu terratrèmol. Després de buscar refugi i passar uns quants dies en aquella illa, em vaig adonar que els terratrèmols succeïen cada 6 hores. Però estava preocupat per una altra cosa, la fam. No havia menjat durant dos dies i ja em començava a trobar malament, així que vaig decidir sortir per investigar a veure si podia trobar alguna cosa d'aliment.

No podia trobar res i m'estava a punt de rendir, però, seguidament vaig veure un túnel en el qual vaig decidir investigar. En entrar-hi vaig descobrir un tub que expulsava una espècie de sopa, vaig decidir menjar-me-la sense pensar en res, ja que la fam podia amb mi. Tenia un sabor i una textura que em sonaven a la sopa que la meva difunta àvia em feia quan era un marrec.

Vaig decidir establir-me allà, ja que tenia una font d'aliment que aparentment era inacabable. Al cantó hi havia una espècie de pomera amb pomes blanques i vermelles, vaig decidir agafar-ne una per tastar-la.Tenien un gust semblant al ferro. De sobte vaig sentir un d'aquells terratrèmols que es repetien, però d'una magnitud major. De cop i volta em vaig veure transportat a una altra zona. Aquesta nova zona semblava un paisatge d'alta muntanya. Hi havia muntanyes als cantons per tant vaig saber que em trobava en una vall. Enmig hi havia un llac que semblava estar fet d'àcid perquè desprenia bombolles de gas. Com que tenia aquell aspecte vaig decidir no tocar ni consumir aquell fluid.

Ja començava a sentir-me una mica pessimista, ja que no trobava cap pista que em digués on estava ni com sortir d'allà, vaig començar a pensar que era un somni. De sobte vaig veure com el nivell del llac disminuïa i no podia creure el que veien els meus ulls...

 
Marbla | Inici: El secret del Bosc Vell
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]