F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq | Publica
Els dos fugitius (MAS16)
Inici:  L’aire que respires
Capítol 1 ELS DOS FUGITIUS

Un plugim suau comença a deixar empremta sobre el carruatge empolsinat on fan camí cap a Barcelona dos fugitius francesos. Som als afores boscosos del poble d’Hostalric durant l’hivern de l’any 1793. Els núvols corren, negres, cap al horitzó. El vent assota el món sense miraments. Els viatgers, ja no tenen esma de dir res.Per a què pugueu entendre tota aquesta història començaré contant-vos-la des del principi. Els dos fugitius s’anomenaven Roger Mercier i Asier Lehener. Roger era el major de tots dos, es portava sis anys amb Asier. Roger era natiu francés naiscut a l’hivern de 1767 en un petit poble de França anomenat Barfleur. Vivia en una casa gran amb la seua mare, anomenada Isabelle. Era un exemple a seguir per a tota la família, una dona molt forta, valenta i generosa, amb tota la gent però, en especial amb el seu únic fill, en Roger. Es deia això d’ella ja que havia superat l’embaràs sola, sense el seu marit, que havia mort en la guerra dos mesos després de saber que la seua dona estava embarassada. Així doncs, Roger se n’havia criat amb la carència del pare, però amb l’amor de tota la seua família, que era molt gran perquè eren gent molt carinyosa i familiar.

A l’any de 1778, la guerra de França cada vegada estava més a prop de Barfleur i la gent que habitava al poble se n’anava a llocs allunyats d’aquell poble. La mare d’Isabelle, és a dir, l’àvia de Roger va recomanar a la seua filla anar-se’n a Alemanya per a protegir-se de la guerra i era un lloc que no estava massa lluny de França, arribarien en uns vint dies. Isabelle va decidir fer-li cas a la seua mare i aniria cap a Alemanya al dia següent. Per a no preocupar a Roger li va dir que se n’anaven de vacances. Quan van arribar al lloc exacte on li havia indicat la seua mare, es va trobar que era un lloc solitari, sense ningú als voltants. Encara que la seua mare li va ficar en la maleta un paper on deia que encara que no trobara a ningú, l’estaven esperant.Passada una setmana, van decidir anar a la ciutat més propera d’on es trobaven per a comprar menjar, ja que havien gastat quasi tot el que duïen. Quan van arribar a la ciutat, es van trobar un xiquet plorant i ple de ronya, demanant menjar. Roger i la seua mare li van preguntar que era el que li passava i aquest li va respondre que havien mort els seus pares en una guerra i s’havia quedat al carrer sense ningú que es pogués quedar amb ell. Isabelle, que tenia el cor tan gran, va decidir portar-se’l amb ells.Al poc temps, veient que els faltaven diners i la vida d'Isabelle era molt avorrida, va decidir buscar treball i el va trobar com a costurera. Cinc anys després, veient que l'amenaça de guerra era menor i Isabelle ja tenia una edat considerable, van tornar a França després d'haver estat huit anys a Alemanya.

Quan van arribar a França van trobar un país diferent del que van deixar. Era una França pobra per la guerra i amb moltes malalties. Van arribar a sa casa i Isabelle es va a començar a trobar una miqueta malament. Van passar els dies i va empitjorar, així que Roger va decidir cridar un metge. Quan aquest la va veure no hi va dubtar, havia agafat la grip que, per aquell moment hi era molt greu.

El metge va parlar amb Roger i li va dir que per desgràcia no tenien medicaments per poder tractar-la, que depenia de la seua salut, però que per la seua edat li donava com a molt una setmana de vida. Roger li va comunicar al seu germà aquesta mala notícia. No sabien què fer, van pensar que pot ser podrien ells mateixos comprar els medicaments, però com ho farien?
 
MAS16 | Inici: L’aire que respires Comenta
 
Escriu un comentari
Nom:
Comentari:
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
INICIA SESSIÓ
Grup 
Contrasenya 
No recordo la contrasenya
PARTICIPANTS2903
Usuaris registrats
 
TRIA EL TEU INICI
Olor de colònia
SILVIA ALCÀNTARA  526 grups
El nom del vent
PATRICK ROTHFUSS  294 grups
L’aire que respires
CARE SANTOS  268 grups
L’altre costat de l’infern
JORDI SIERRA I FABRA  365 grups
L’aniversari
IMMA MONSÓ  354 grups
VIDEO


Bases | Participa | Premis| Calendari | Llistat de Participants | Treballs Publicats | Notícies | Històric del concurs | Contacte i Faq
Organitza:
Amb el suport de:
                   


Amb la col·laboració de:
        

[Web creada per Duma Interactiva]